Gustavo Galindo introducerade Ann-Sofie Hermansson i jobbet under de första två dagarna på Renova. "Hon är en underbar människa", säger han.
Gustavo Galindo introducerade Ann-Sofie Hermansson i jobbet under de första två dagarna på Renova. "Hon är en underbar människa", säger han. Bild: Gustavo Galindo

Hermansson hyllas från alla håll för jobbvalet

Efter två dagar på jobbet på Renova har hyllningarna ramlat in från alla möjliga håll: Alice Teodorescu Måwe och Agnes Wold.
– Otippat, men man får väl tacka, Hermansson själv.

ANNONS

På lördagsmorgonen lade Ann-Sofie Hermansson ut en artikel med rubriken Tidigare toppolitikerns nya jobb – tar hand om göteborgarnas sopor från SVT på Twitter.

"Vilken förebild du är!" kommenterade Alice Teodorescu Måwe.

"Du är toppen", skrev Agnes Wold.

Fler var inne på samma spår. Att en tidigare toppolitiker tar ett vanligt jobb väcker uppenbarligen respekt.

Den närmaste lösningen

Ann-Sofie Hermansson tycker inte att det är särskilt dramatiskt. Hon hade redan ett C-körkort och behöver försörja sig.

– Det är ju ganska kört politiskt en stund, vad gör jag då? Det var den närmaste lösningen för mig helt enkelt. Så det är inte så konstigt. Och jag har saknat kollegor och rutiner. De flesta av oss mår gott av att jobba, säger hon.

ANNONS

Folk kanske har uppfattningen att tidigare politiker hellre lever på fallskärmar än tar ett vanligt jobb?

– Ja, fast något sådant helgon är jag inte. Jag har haft ersättning i nio månader. Nu är den slut.

Har saknat arbetskamrater

Ann-Sofie Hermansson var gruppledare för Socialdemokraterna i kommunstyrelsen fram till våras, då hon petades av partiet. Sedan dess har kompletterat sitt lastbilskörkort med ett yrkesförarbevis och sökt jobb.

Den 2 januari gjorde hon sin första arbetsdag på Renova. De två första dagarna har innehållit introduktion.

– Vi åkte runt i Björlanda. Jag kan väl erkänna att jag är rätt mör i kroppen. Man hoppar ut och in i den där bilen ett antal gånger.

Hur har det varit?

– Jag fick ett väldigt juste mottagande och man får lära sig så gott man kan. Man är inte proffs från början.

Just arbetskamrater och jargongen på jobbet är något hon saknat.

– Det är det jag längtat efter med ett nytt jobb. Arbetskamrater, folk man kan slänga käft med lite så där som man bara gör på en arbetsplats. Det har varit väldigt roligt.

Visste inte vem hon var

Fram till lunch den första arbetsdagen hade Gustavo Galindo, som introducerade henne i jobbet, ingen aning om vem han jobbade med.

ANNONS

– Det var skönt att börja med någon som inte har förutfattade meningar och man kan prata om annat. Vi pratade om allt möjligt. Gud, militären och mc-körkort. Det rullade igång bra, säger Ann-Sofie Hermansson.

När arbetsdagen var över tog Gustavo en bild och gjorde en uppdatering på Facebook, där han hyllade Ann-Sofie Hermansson.

– Hon är en underbar människa. Jag hade gärna jobbat med henne hela livet, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS