Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det som göms i snö kommer som bekant upp i tö. Men i Majorna har i alla fall någon ansträngt sig för att varna förbipasserande för hundbajset.  Bild: Kristoffer Williamsson
Det som göms i snö kommer som bekant upp i tö. Men i Majorna har i alla fall någon ansträngt sig för att varna förbipasserande för hundbajset. Bild: Kristoffer Williamsson

Hemgjorda skyltar varnar för hundbajs i Majorna

Någon har placerat ut små, beiga skyltar för att andra ska undvika stora, bruna misstag. Men än så länge är välgöraren i Majorna okänd för allmänheten.
– Någon har förvarnat så att man inte trampar i det i alla fall, säger Majornabon Kristoffer Williamsson.

I granngrupper på Facebook diskuteras små och stora spörsmål som vi delar med vår närmsta omgivning. Bortsprungna katter och saknade cyklar varvas med loppisinbjudningar, varningar – och en hel del käbbel förstås.

LÄS MER: Mina grannar blir elaka mobbare på Facebook

Under de senaste dagarna, när snön nu töat bort, har hundbajs varit på tapeten.

I gruppen ”Vad händer i Majorna” har ett annorlunda inlägg på temat rönt stor uppmärksamhet.

På en bild som Kristoffer Williamsson lagt upp syns en hög med hundbajs i vilken någon placerat en liten skylt med texten BAJS på. Kristoffer stötte på verket på Ostindiegatan i måndags, när han skulle hämta sin dotter på förskolan.

– Jag såg något i ögonvrån och tänkte, vad är detta. Jag blev full i skratt och tänkte väl att det var en rolig grej och att jag ville dela med mig, säger han.

LÄS MER: Andreas måste kryssa mellan bajspåsarna: "Sanitär olägenhet"

Som en bajsglasspinne

Enligt Kristoffer Williamsson såg skylten ut att vara av trä, som en glasspinne, med inbränd text på. Enligt andra skarpögda Majornabor i Facebookgruppen har flera bajskluttar i området fått samma utsmyckning.

– Man blir ju irriterad när man ser hundbajs på gatan... Här är det någon som har förvarnat så att man inte trampar i det i alla fall, säger Kristoffer.

Vem som står bakom varningsskyltarna är okänt. ”Troligtvis en gerilla-reklamkampanj” föreslår en person i Facebookgruppen. ”Tänker att någon kreativ Majornakonstnär berikat oss med en lättolkad installation”, säger en annan.

– Tja, smaken är som baken, säger Kristoffer Williamsson.

LÄS MER: Hundbajs visar behovet

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.