Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hells Angels-president fälld för misshandel mot exsambo

Presidenten i en Hells Angels-avdelning i Göteborgsområdet fälls för att ha misshandlat sin dåvarande sambo. Straffet - två månaders fängelse.

Den frihetsberövande påföljden baserar tingsrätten på frivårdens utlåtande.
Där står det:
"Eftersom mannen tillhör en kriminell organisation och hänsyn måste tas till tredje part, är det av säkerhetsskäl inte är lämpligt att utdöma en samhällstjänst".

HA-ledaren är alltså högst i hierarkin inom HA Goth Town, gruppen som nyligen sålde sin fastighet i Toltorpsdalen i Mölndal och därefter köpte Vadbacka Gästgiveri i Skepplanda.

Två åtalade fall

De åtalade händelserna ägde rum i parets tidigare bostad.

  • I juni 2016 påstås mannen ha slagit kvinnan flera gånger i ansiktet och dessutom sparkat henne på benen.
  • Vid ett annat tillfälle, redan 2014, hävdar åklagaren att Hells Angels-bossen träffat sitt offer genom ett hårt knytnävsslag mot pannan. Från denna misstanke frias han dock.

Enligt mannen har det rört sig om självförsvar från hans sida.

På vilket sätt attackerade hon dig? frågar förhörsledaren.
- Hon gick fram helt oanmält och klappade till mig. Sedan började hon vifta som en idiot. Jag fick värja mig med armarna, svarar mannen.

Han menar också att en misshandel från hans sida vore helt orimlig med tanke på de fysiska styrkeförhållandena de båda emellan:
- Hon är pytteliten och jag väger 105 kilo. Hon dör ju då. Hon hade inte rest sig på en vecka.

Tjafs om soporna

Kvinnans version är en helt annan.
Hon uppger att pojkvännen kom hem berusad och att det uppstod lite tjafs om olika saker, bland annat om vem som skulle gå ner med soporna.
- Han kallade mig för hora. Jag tog väldigt illa upp och gav honom en örfil. Han blev vansinnig.
Kvinnan beskriver därefter en serie slag från olika vinklar, hur det blixtrade framför ögonen och att hon var nära att tappa medvetandet.

I utredningen finns kvinnans skador dokumenterade på bilder, ett material som åklagaren visade upp under domstolsförhandlingen.
"Målsägandens berättelse har lämnats på ett ansträngt men trovärdigt sätt. Den är klar och i vissa delar detaljrik. Av avgörande betydelse för trovärdigheten är att berättelsen stöds av framför allt rättsintyget och ett vittnes berättelse. På grund härav finner tingsrätten att den tilltalades uppgifter är motbevisade", skriver domstolen.

Tre avdelningar

Mannen får, enligt frivårdens rekommendation, fängelse istället för samhällstjänst just beroende på att han anses ingå i "en kriminell organisation".

Hells Angels har tre olika så kallade chapters i Storgöteborg:

  • HA Goth Town i Skepplanda, Ale kommun.
  • HA Gothenburg i Gunnilse, Angered.
  • HA West Rock City i Sisjön, Askim.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.