Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Hedens isbana stänger – kan ge plats åt dansbana

I mars stänger isanläggningen på Heden, men det finns redan framtidsplaner för området. Det har kommit in ett förslag från en medborgare om att bygga en dansbana under tak – något som nu kan bli verklighet.

Hedens bandybana invigdes 2008, banan har varit till för både tävlingsåkning och för allmänheten. Den har varit populär bland allmänheten.

– Mellan julen och sportlovet har det varit mest tryck, berättar Gösta Malmryd, tillförordnad avdelningschef på idrotts- och föreningsförvaltningen.

Men nu är det över för den här gången. Banan stänger i mars och den ska avvecklas och saneras.

– Det är flera skäl till det, den har ett tillfälligt bygglov som förlängts i flera omgångar, och går ut nu i sommar. Sen finns det är ett miljöföreläggande om säger att den behöver renoveras, men det är för stora investeringar, säger Gösta Malmryd.

Enligt Gösta Malmryd är det idrotts- och föreningsnämndens framtidsplan, att det i framtiden ska finnas en isbana för privat åkning, men när det blir är oklart.

I veckan fattade idrotts- och föreningsnämnden beslut om att i stället anlägga en aktivitetspark på området, det förslaget kommer att lämnas till kommunfullmäktige.

På området finns det planer på att bygga en dansbana som ska ligga under tak, det är ett förslag som kommit in från en medborgare, ett så kallat Göteborgsförslag.

Dansbana

Under hösten 2017 fick idrotts- och föreningsförvaltningen uppdraget att hitta en lämplig plats för dansbanan.

Men tanken är inte bara att bygga en dansbana på området, utan det ska även finnas möjlighet till lek, motion och idrott på ytan.

– Vi kommer nu att samtala med flera aktörer som bland annat Partille Cup och Göteborg & Co, om vad vi kan göra. Dansbanan ska inte bara vara till för dans, utan ska kunna användas till andra event på Heden.

Aktivitetsparken ska byggas så att den går att demonteras och återuppbyggas på annan plats, eftersom man inte vet hur Heden kommer att se ut i framtiden.

Planen är att allt ska vara klart 2020.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.