Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hann du se Sveriges juligaste buss?

I helgen förgyllde den göteborgarnas tillvaro med ljus och bjällerklang. Men nu har den juliga elbussen återställts till originalskicket.

Flera göteborgare har i helgen siktat en buss som färdats i synnerligen upplyst tillstånd mellan Chalmers och Lindholmen. Vid varje stopp har bussen dessutom börjat spela en liten julmelodi.

Men nu har julbelysningen plockats ner efter blott tre dagar. Det är Volvos samarbetsprojekt Electricity som ligger bakom utsmyckningen och Volvo bussars presschef Helena Lind förklarar nedtagandet av juldekorationerna med att det hela bara var på prov. Hon utesluter dock inte en repris.

– Vi fick jättemycket positiva reaktioner, både från förarna och från folk på stan och på Facebook. Så det är möjligt att julbelysningen kommer tillbaka, men inte före den här julen, säger hon.

Tre av fordonen som trafikerar linje 55 är helt eldrivna och vanligtvis mycket tysta. Just därför valde Electricity att förse den upplysta bussen med bjällerklang.

– Vi ville visa att de är tysta och hur man kan sprida andra trevliga ljud i stället i en stad när trafiken inte låter, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.