Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Handgranat har exploderat i bil

En handgranat har exploderat i en bil i Biskopsgården tidigt under natten, uppger polisen. Nationella bombskyddet har varit på plats och tekniker undersöker just nu det beslagtagna fordonet.

Strax efter midnatt natten mot onsdag small det i en bil vid Vårväderstorget i Biskopsgården. Enligt polisen är det en handgranat som kastats in i den parkerade bilen – och sedan exploderat. Ingen person ska ha skadats i dådet.

– Vi vet bara att det är en leasingbil, vi vet i nuläget inte vem som brukar bilen, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region väst.

Vid 18-snåret på onsdagskvällen fanns fortfarande inga uppgifter om vem som använder leasingbilen. Ingen var heller gripen för dådet.

Bilen ska ha skadats "invändigt", enligt polisen.

– Det är själva kupén som är skadad, säger Thomas Fuxborg.

Nationella bombskyddet var under natten på plats, för att säkerställa att inget annat explosivt fanns på platsen. Polisen har nu tagit fordonet i beslag för teknisk undersökning och kommer under dagen att säkra fler spår i bilen och även försöka ta reda på vem som använder den.

Misstänker ni att explosionen har med gängkonflikten i området att göra?

– Det kan jag inte svara på, vi tittar på alla andra möjligheter också. Motivet vet bara gärningsmannen, säger Thomas Fuxborg.

Polisen: Allmänfarlig ödeläggelse

En kvinna som GP har varit i kontakt med berättar att hon hörde den kraftiga smällen vid 00.20-tiden.

– Jag jobbar natt inom vården och vi var hemma hos en vårdtagare när vi hörde smällen. Sedan kom det sex polisbilar och en sådan där grå lastbil som jag tidigare har sett kallas bombbil i tidningarna, säger kvinnan.

Hon berättar fortsatt att stora delar av Vårvädersgatan spärrades av efter smällen.

Vid 07-tiden hade bilen bärgats från platsen och avspärrningarna hävts. Polisen rubricerar det misstänkta brottet som allmänfarlig ödeläggelse.