Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Taxichauffören Cafer räddade Karolina på Göta Älvbron.

Han räddade Karolina på Göta Älvbron

Karolina blev utsatt för ett rånförsök på Göta Älvbron, men räddades av en taxichaufför. Nu har GP pratat med Cafer, taxichauffören som hyllas som hjälte i sociala medier.

När Cafer, taxichaufför i Göteborg sedan tio år tillbaka, skulle köra över Göta Älvbron från Nordstan till Ringön i lördags morse fick han syn på en man och en kvinna som bråkade. Först trodde han att de var ett par, men sedan såg han att det var två män och en kvinna och att den ena mannen riktade ett vapen mot kvinnan.

Kvinnan var 21-åriga Karolina, som på väg hem från en efterfest pistolhotades av de två ynglingarna och som GP skrev om i helgen.

Läs också: Ung kvinna pistolhotad på Göta Älvbron

– Jag tänkte shit! Han kommer skjuta henne och kasta henne i älven, säger Cafer.

Han bestämde sig för att parkera en bit bort, för att inte själv riskera att bli skjuten. Sedan vevade han ner fönstret.

– För att skrämma honom skrek jag att jag ringt centralen och kallat på förstärkning, att 40 till 45 personer är på väg.

Poliser?

– Nej, nej. Kollegor! Taxichaufförer!

Då släppte plötsligt mannen taget om Karolina och Cafer bad henne hoppa in i taxin. Hon fick tillbaka telefon och väska av gärningsmannen, sprang in i bilen och ringde polisen.

Många kallar dig för hjälte.

– Då tackar jag! Men man tänker inte efter i en sådan här situation. Det kunde ha varit min syster, min fru eller min mamma som gick där. Jag ville bara hjälpa till. Och jag skulle gjort samma sak i dag om det hände igen. Men jag hoppas att det inte händer när jag kör i dag!

När Cafer får höra att berättelsen om hans insats fått sjuhundra gillamarkeringar på Facebook skrattar han.

– Oj oj oj, det var inte lite det du!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.