Halt på vägarna i natt – personbil hamnade på taket

I samband med sjunkande temperaturer och begynnande snöfall har vägarna i Göteborgsområdet blivit hala. Till följd av väglaget har bland annat en personbil kört av vägen och landat på taket, och flera busslinjer har dragits om eller ställts in.

ANNONS
|

Under tisdagskvällen har temperaturen längs västkusten sjunkit vilket har lett till snöfall på sina håll.

Flera trafikolyckor har även skett, däribland involverat en personbil som ska ha kört ner i diket i Torslanda.

– Det är en personbil som har gått av vägen och ligger på taket, säger Magnus Schildt, polisens vakthavande befäl i region Väst.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades initialt till platsen, men eventuellt skadeläge i samband med händelsen är ännu oklart.

Störningar i kollektivtrafiken

Även kollektivtrafiken har påverkats av halkan:

Röd Express kör inte sträckan Södra Stomvägen till Önnerödsskolan där närmaste hållplats är Landvetter centrum och Önneröd.

Linje 52 stannar inte vid Syster Estrids Gata i riktning mot Heden, där resande istället hänvisas till Södermalmsgatan eller Doktor Westrings Gata.

ANNONS

Linje 402 kör inte mellan Bohushöjd och Jennylund. Närmaste hållplats är Bohus centrum.

Linje 751 kör inte på sträckan Vällkullevägen–Persikovägen där närmaste hållplats istället är Rådavägen och Gunnebodal, och stannar inte vid Svanegatan eller Fjällgatan där närmaste hållplats istället är Gamla torget och Glättaregatan.

Strax innan klockan 04 under natten till onsdag tog Västtrafik bort störningarna som orsakades av halkan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS