Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Hallå eller! Joakim Geigert

Programledaren och fotbollsentusiasten Joakim Geigert som håller på Djurgården samtidigt som han gör tv för både Häcken och IFK Göteborg.

Vad ska du göra i helgen?

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi ska fira min frus födelsedag med släkt och vänner som kommer hit. Det blir grillpremiär. Det har ju varit sol i tre veckor nu så det ska nog bli bra.

Har du haft någon present-ångest?

– Nej då. Presenter är inte det viktigaste heller. Men man känner ju varandra rätt bra om man säger så, så något bra kommer man alltid på.

Du bor i Frölunda, vad gillar du med området?

– Närheten till havet är helt underbar. Det är väl den största fördelen. Men nu ska vi faktiskt flytta in mot stan snart. Barnen börjar bli stora och blir väl inte kvar hemma så länge till så då passar det för oss att flytta.

Har du något smultronställe här i stan?

– Nja inte direkt... Eller jo förresten! Bar Piccolino är en liten italiensk espressobar på Lasarettsgatan inne i stan. Ett litet hål i väggen bara där man kan sitta och snacka fotboll. Dit brukar jag gå ibland.

Vad gör du nuförtiden?

– Jag jobbar på ett produktionsbolag, Klackar & grejer, som sysslar med fotboll. Bland annat så gör vi tv-produktioner för Häcken och IFK Göteborg. Sen har jag en del jobb som konferencier vid olika tillställningar också. Senast var det en grej med BK Häcken. Jag är ju enormt fotbollsintresserad så det passar mig perfekt.

Din pappa, Hagge Geigert, var ju känd göteborgare och gaisare, men du håller på Djurgården. Hur kommer det sig?

– Jag är född i Stockholm så det är mycket därför förstås. Det var pappa som tog med mig på match med Djurgården första gången faktiskt och på den vägen var det. Men Gais har alltid legat nära hjärtat för mig också, eftersom min pappa höll på dom.

Blir det mycket psykningar när man är djurgårdare och sysslar med fotboll i Göteborg?

– Jo då så är det definitivt. Men det hör till. Jag är ju ostoppbar djurgårdare i alla sporter, allt från herrfotboll till daminnebandy. Men det är alltid skönt att veta när man tittar på Tobias Hysén och Stefan Rehn, och får den där lilla ögonkontakten, att vi har ett litet medlemskort i innerfickan.

Hur ofta händer det att folk frågar om du har glömt tandborsten?*

– Det händer faktiskt fortfarande då och då. Men jag blir alltid väldigt glad när någon nämner det. Det var ett galet år men jag hade fantastiskt skoj. Vi hade ett publiksnitt på 1,2 miljoner tittare men fick ändå inte fortsätta i mer än ett år för det var för dåliga siffror. Vi konkurrerade ju med Rapport och Rederiet vilket försåts inte var helt enkelt.

Kan du sakna att hålla på med "stor-tv"?

– Nej egentligen inte. För mig handlar det om kvalitén på det som vi ger ut. Om vi gör en sändning för Blåvitt som når ut till tre hundra personer som är riktigt bra så har det lika stort värde för mig som en sändning som når ut till en miljon tittare.

Vart står du politiskt?

– Jag kan väl säga att jag är demokrat. Senast röstade jag på Moderaterna men det skiljer sig från val till val. Jag brukar se över vad alla partier står i frågor som intresserar mig. Det är exempelvis skola, vård och miljö. Jag har röstat på Folkpartiet och sossarna också. Det är som sagt olika från val till val.

Till sist, hur går det för Göteborgslagen i Allsvenskan i år?

– Det är förstås väldigt svårt att säga efter bara en omgång. Men jag tror att Häcken hamnar någonstans mellan första till fjärde plats medan Blåvitt landar någonstans mellan tredje och femte. Jag ser också mycket fram emot Superettan som jag tycker är en väldigt bra serie som i år dessutom är oerhört jämn. Ska bli roligt att följa Öis unga lag. Att man valt 19-åringen Jakob Lindström till lagkapten tycker jag är helt fantastiskt.* Fotnot: "Glöm inte tandborsten" var ett underhållningsprogram som sändes i TV 4 under 1994. Det var också Joakim Geigerts första stora programledarjobb.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.