Halka påverkade 40-tal busslinjer under fredagen

Snö och halka påverkade många bussar i och kring Göteborg under trettondagen. Under sena eftermiddagen hade de flesta vägar plogats, men vissa tåg och bussar ute i regionen drogs fortfarande med problem.

ANNONS
|

Flera hållplatser drogs in på busslinjer i Göteborg eller i någon av kranskommunerna under fredagen. På grund av snö och halka klarade de inte av att köra till vissa platser.

– Vissa har fastnat och blivit inställda och på andra linjer har vi dragit in hållplatser där bussarna inte kommer upp, de tar inte de svåra gatorna, säger Fressia Merino, störningskoordinator på Västtrafik.

Bland annat var en hel del hållplatser i Mölnlycke i Härryda indragna, eftersom kommunen inte hunnit ploga. Några av de linjer som drabbades var Röd, 60, 50, 58, 18 och X3.

Sammanlagt ett 40-tal linjer påverkade

Sammanlagt var ett 40-tal av Västtrafiks linjer påverkade av halkan under morgonen. Även en del tågavgångar ställdes in.

ANNONS

Spårvagnarna i Göteborg hade en del växel- och fordonsfel i snömodden och stundtals var flera avgångar på olika spårvagnslinjer inställda under dagen.

Strax efter 17 på fredagen kunde Jonathan Nord Ekfeldt, störningskoordinator på Västtrafik, konstatera att de flesta busslinjer gick som vanligt igen.

Störst problem ute i regionen

– Det börjar reda ut sig, då det töar och kommunerna har hunnit ploga och salta, säger han.

Fortfarande var då linje 753 indragen och vissa hållplatser på linje 52. Alla spårvagnarna i Göteborg gick som vanligt.

– De som fortfarande har problem är framförallt vissa tåg och bussar ute i regionen, säger Jonathan Nord Ekfeldt.

Exakt vilka turer som går vart och när ska visas i Västtrafiks reseplanerare eller app.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS