De sköna sensommartemperaturerna försvinner nu och kallare väder är på väg.
De sköna sensommartemperaturerna försvinner nu och kallare väder är på väg. Bild: Arkivbild: Janerik Henriksson

Höstväder med kyliga nätter framöver

Det är dags att plocka fram varmare kläder, för nu blir det kyligt i Göteborg. Temperaturen kommer att sjunka ordentligt på nätterna och hamna strax ovanför nollan. Men solen kommer att lysa en hel del över Göteborg.

ANNONS
|

Höstmånaderna i år har varit ovanligt varm med sköna sensommartemperaturer på runt 20 grader vissa dagar. Men nu ser det ut som det är över och Göteborg går in i ett mer normalt höstväder. Temperaturen kommer att sjunka rejält nu, framför allt på nätterna.

Kyligare luft har dragit ner över Göteborg, men riktigt än är det inte höst, iallafall inte rent meteorologiskt. Dygnsmedeltemperaturen måste vara under tio grader, fem dygn på raken. Än har det varit så kallt i tre dygn, så krävs två dygn till.

Enligt Moa Hallberg, meteorolog på SMHI så kommer hösten troligen nu till Göteborg, förmodligen redan i veckan. Vilket ger mer normala temperaturer för årstiden.

ANNONS

– De kommande dagarna blir fina, med temperaturer omkring tio grader, säger hon.

Moa Hallberg är meteorolog på SMHI.
Moa Hallberg är meteorolog på SMHI. Bild: SMHI

Kyliga nätter

Nätterna blir däremot bra mycket kyligare mot vad det varit den senaste tiden. Temperaturen komma att hamna på några få plusgrader. Lokalt i Västsverige kan den hamna på nollan.

Men minusgraderna är inte långt borta, Dalsland kommer att få temperaturer på minussidan.

De kommande dagarna kommer inte att bjuda på regn utan mer sol och svaga vindar. Förutom onsdagen då det kan bli hårda vindbyar med 14 till 15 meter per sekund i byarna.

Kommer det regn den här veckan ser det nu ut att komma till helgen.

– Någon skur kan passera i helgen, säger Moa Hallberg.

Enligt Moa Hallberg ser högtrycket ut att stanna fram till helgen i alla fall.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS