Hösten ser ut att bli försenad till Göteborg

Även om kalendern visar höst är det ingen höstkyla på ingång – tvärtom ligger medeltemperaturen mycket över det normala för att vara i slutet av september.
– Det blir inga stora förändringar kommande dagarna, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

ANNONS
|

September är årets första höstmånad med den har inte gett oss någon kyla. I stället har det varit riktigt behagliga temperaturer. Senaste helgen levererade temperaturer på runt 20 grader. Slutet av september blir inte riktigt så varm – men ändå sköna sensommartemperaturer.

– Det blir inga stora förändringar kommande dagarna. Blir det soligt blir det fortsatta temperaturer på 17-18 grader. Men blir det mer moln blir temperaturerna lägre, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

LÄS MER:Så många jular har varit snötäckta i Göteborg sedan millennieskiftet

Helgens väder osäkert

Onsdag- och torsdagsvädret blir lite varierande i Göteborg. Lite moln, lite regn och sol. För en göteborgare kan det vara skönt att höra att det inte blir blåsigt. Helgens väder är mer osäker.

ANNONS

– På fredagen väntar man in ett regnväder men hur mycket kan man inte säga än, säger Sofia Söderberg.

Som det ser ut nu verkar det vädret hålla i sig över helgen. Den verkar bli mer regnig och blåsig, temperaturen hamnar ändå runt 15 grader.

Det finns inte heller någon större kyla på gång under nätterna. De fortsätter vara milda enligt Sofia Söderberg.

– Som lägst blir det runt tio grader under nätterna.

LÄS MER:Göteborgs väderrekord sedan 2010

Ingen höst på gång

Trots att vi är i slutet av september och går in i oktober på torsdag är det ingen riktig höst på gång. Hösten brukar komma till Göteborg runt den 5:e oktober. För att det ska räknas som höst ska dygnsmedeltemperaturen ligga på under tio grader under fem dygn på raken.

Temperaturen i Göteborg ligger högre än normalt, Sofia Söderberg menar att medeltemperaturen över dygnet för resten av veckan ligger mycket högre än det normala för att vara i slutet av september och början av oktober.

Några som uppskattar det milda vädret är Märta Olsson och Berit Mellberg som sitter på en parkbänk i rosenträdgården i Trädgårdsföreningen och njuter av solen.

– Det är fantastiskt, det är snart oktober och man kan sitta ute och ha det skönt. Vi brukar gå hit och sätta oss, säger Märta Olsson.

ANNONS

Nästa vecka ser ut just nu att bli svalare – men den prognosen är osäker.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS