Plötsligt händer det, ett högtryck med sköna sommartemperaturer kommer in lagom till helgen. I stort sett hela landet. Arkivbild.
Plötsligt händer det, ett högtryck med sköna sommartemperaturer kommer in lagom till helgen. I stort sett hela landet. Arkivbild. Bild: Robin Aron

Högtryck ger 20-25 grader i helgen

Lagom till helgen är det dags att ta av sig varma jackan och fälla ner paraplyet. För majs absolut sista dagar kommer att leverera sommarväder med temperaturer på över 20 grader i Göteborg.

ANNONS
|

Maj har som de flesta vet varit kallare än normalt, tjock jacka och paraply har varit ett måste större delen av maj. Det är en bra idé – ett par dagar till.

Både onsdag och torsdag blir rätt kyliga med mycket moln och en del skurar i Göteborg. Enligt Mattias Lind, meteorolog på SMHI hamnar temperaturen på runt tio grader.

Där och då är det lätt att tappa hoppet om att få någon värme i maj, men då överraskar vädret oss, ordentligt. För lagom till veckoslutet rör sig ett högtryck in över stan, eller till och med över större delen av landet.

ANNONS

Högtrycket ser ut att stanna ett tag efter helgen. Hur länge är dock svårbedömt just nu.

LÄS MER:Efter kyliga majvädret – ingen sommarvärme i sikte

Sommartemperaturer till helgen

Det fina vädret börjar på fredag med stigande temperaturer.

– Det blir förmodligen uppehåll och drygt 15 grader, säger Mattias Lind.

Sen stiger temperaturen ytterligare på lördagen, och den ser ut att hamna på drygt 20 grader. Sannolikt blir det strålande sol. Vädret på söndagen blir likadant.

Början på nästa vecka ser också den ut att bli fin, men temperaturen kan komma att sjunka lite, och ligga på mellan 15 och 20 grader. Hur resten av veckan blir är svårbedömt i nuläget. Men Mattias Lind ger oss alla lite hopp.

– Det ser inte ut att bli lika kallt som det varit.

Nätterna kommer dock inte ge någon skön sommarvärme för temperaturen kommer ligga på mellan 5 och 10 grader. Men det ser inte ut att blir någon frost i Göteborg, enligt Lind.

LÄS MER:Maj är kallare än normalt

LÄS MER:Kall och regnig vår – toppen för älgen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS