Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bil och busstrafiken kommer få trafikera ett körfält mot Åkareplatsen. Bild: Olof Ohlsson
Bil och busstrafiken kommer få trafikera ett körfält mot Åkareplatsen. Bild: Olof Ohlsson

Hållplats Nordstan omstruktureras av Västlänksbygget

På måndag kommer man att spärra av en fil på Nils Ericsonsgatan utanför Nordstan i riktning mot Åkareplatsen. Tre dagar senare stänger man även av ett körfält i motsatt riktning mot Hisingen.
– Vi kommer flytta en del hållplatslägen men bygget kommer öka trafiken utanför Nordstan överlag, säger Henrik Kjellberg, presskommunikatör för Västtrafik.

Bussar och bilar kommer att få samsas om ett körfält i stället för två på Nils Ericsonsgatan utanför Nordstan i riktning mot Åkareplatsen från och med måndagen den 29 april. Senare, på torsdagen, stängs även ett körfält utanför Nordstan mot Hisingen, uppger Västtrafik.

– Vi kan inte säga exakt hur mycket extra restid detta kommer innebära men vi kommer att ha trafikledare på plats och även informatörer som kan hjälpa resenärerna att hitta rätt, säger Kjellberg.

Bil och busstrafiken kommer få trafikera ett körfält mot Åkareplatsen.. Bild: Olof Ohlsson
Bil och busstrafiken kommer få trafikera ett körfält mot Åkareplatsen.. Bild: Olof Ohlsson

Spårvagnslinjerna som passerar Nordstan ska fortsätta gå som vanligt men hur de påverkas av det omgivande trafikläget är svårt att säga. Västtrafik uppmanar i sitt pressmeddelande sina resenärer att vara ute i god tid och hålla sig uppdaterade via deras app.

Tre bussfållor vid Nils Ericsonterminalen ska rivas i och med byggarbete för Västlänken. Det är de tre yttersta mot Hisingen det handlar om. Om de rivna gaterna kommer ersättas är ännu oklart.

Arbetena med Västlänken på Nils Ericsonsgatan har redan hållit på i några veckor och ska vara klara till den 17 juni som planeringen ser ut i dag.

– Vi kommer hålla ögonen öppna över trafikläget under hela den här perioden och anpassa oss efter situationen, säger Kjellberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.