Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Håll ut! Semestervädret kan räddas

Prognoserna om regn och rusk duggar tätt över Göteborg. Men nu kommer rapporter om att en högtrycksrygg från öst kan komma att rädda det som räddas kan av semestervädret.

Senast i går skrev GP om att regn och rusk är att vänta den kommande veckan. Då rapporterades om kyla och regn under resten av veckan, med möjlighet till sol men låga temperaturer till helgen.

Och att solen ska titta fram under helgen ser allt troligare ut. De nuvarande prognoserna talar om växlande molnighet och sol under lördagen, men att regnet uteblir.

– Lördagen ser fortfarande bäst ut. På söndagen verkar det dock passera ett skurområde. Men det är framför allt under natten och morgonen. Under förmiddagen på söndag blir det lite mer uppsprucket, växlande molnighet och skurar. Men det finns chans till en del sol mellan skurarna, säger Erik Rindeskär, meteorolog på vädertjänsten Foreca.

Vad som händer efter helgen är mer osäkert. Ett nytt nederbördsområde är att vänta, men än är inte allt förlorat.

– Det finns en högtrycksrygg som har sitt centrum över Ukraina, och det kan väl hända att den växer sig lite starkare. Då kan det komma lite varmare luft under tisdagen, innan nederbördsområdet.

På så sätt finns alltså chans att semestervädret kan räddas.

– Men som sagt, lite osäkert är det. Och det bygger på att högtrycket ska föra upp den varmare luften, säger Erik Rindeskär.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.