Hålet i marken stoppar flera busslinjer i Bergsjön

Sedan onsdagen 5 januari har ett hål i marken stoppat all busstrafik till och från Rymdtorgets hållplats. Nu ska Trafikkontorets driftentreprenör täppa igen hålet.
– Under måndagen gör de en slags provisorisk åtgärd, där de lagar det akut. Så fort vädret blir lite varmare så kommer man göra en större reparation, säger Anders Sahlberg, pressansvarig hos Trafikkontoret.

ANNONS
|

Den 8 januari skrev GP om ett hål i marken som hindrar Västtrafiks busslinjer 57, 58 och 74 från att stanna på Rymdtorgets hållplats i Bergsjön.

Hålet uppstod tidigare under veckan och Västtrafik hade redan på onsdagen kommunicerat ut trafikändringen.

– Det är ett stort hål i marken som gör att bussarna går sönder om de kör där, sade Olle Kohanovskij, störningskoordinator på Västtrafik, i helgen till GP.

På måndagsförmiddagen var trafiken fortfarande stoppad.

– Vi har fortsatt behövt leda om trafiken. Det är en lösning på gång men jag har ingen prognos, säger Ellen Pileblad, presskommunikatör på Västtrafik.

ANNONS

Kan vara del av ett större problem

De som ansvarar för att åtgärda problemet är Trafikkontoret på Göteborgs stad, vilket kommer att göras inom kort av kommunens driftentreprenör.

– Under måndagen gör de en slags provisorisk åtgärd, där de lagar det akut. Så fort vädret blir lite varmare så kommer man gör en större reparation av gatan, säger Anders Sahlberg, pressansvarig hos Trafikkontoret.

Bussgatan tillkom i fjol som en del i ombyggnationen av Rymdtorget och tanken var att ansvaret för driften skulle övergå till Trafikkontoret i somras. Men då upptäcktes det att gatan var feldimensionerad.

– Byggentreprenören skulle ha åtgärdat det här i september, men Trafikkontoret har inte i dag kunnat se om det skedde då, säger Anders Sahlberg.

En större reparation kommer att göras senare i veckan. Trafikkontoret väntas även då få mer information om hålet kan ha att göra med feldimensioneringen av gatan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS