Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I nuläget har Västtrafik ingen prognos på hur länge busstrafiken kommer vara drabbad. Men anledningen ska vara ett stort hål i marken.  Bild: Andreas Olsson
I nuläget har Västtrafik ingen prognos på hur länge busstrafiken kommer vara drabbad. Men anledningen ska vara ett stort hål i marken. Bild: Andreas Olsson

Hål i marken leder till omlagd busstrafik – tillsvidare

På lördagen meddelar Västtrafik att flera busslinjer inte stannar vid Rymdtorget i Bergsjön.
– Det är ett stort hål i marken som gör att bussarna går sönder om de kör där, säger Olle Kohanovskij, störningskoordinator på Västtrafik.

Samtliga busslinjer 57, 58 och 74 stannar inte vid Rymdtorget i båda riktningar. Meddelandet från Västtrafik kom strax innan 14-tiden på lördagen, men trafikändringen började gälla redan i onsdags och pågår tills vidare.

– Då fick vi information från våra bolag att det inte längre går att trafikera där, säger Olle Kohanovskij, störningskoordinator på Västtrafik.

Stort hål i marken

I nuläget har Västtrafik ingen prognos på hur länge busstrafiken kommer vara drabbad. Men anledningen ska vara ett stort hål i marken.

– Det är lite tråkigt, eftersom det gör att bussarna går sönder om de kör där, säger Olle Kohanovskij.

Han berättar dock att spårvagnarna kör som vanligt vid Rymdtorget, men vill man åka buss är närmsta hållplatser Komettorget, Bergsjödalen och Saturnusgatan.

Alice Roman Dadisho, presskommunikatör på Västtrafik, berättar att de följer läget från Trafikkontoret som ansvarar för vägen där hålet är.

– Vi fortsätter uppdatera vad som händer och rekommenderar våra resenärer att söka sin resa i appen tills vidare, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.