Ned ville ut till hagen där hans kompisar var, men råkade kliva ner i en gödselcontainer på vägen.
Ned ville ut till hagen där hans kompisar var, men råkade kliva ner i en gödselcontainer på vägen. Bild: Malin Rubin

Hästen Ned fastnade i gödselcontainer

Trotjänaren vid Råda ridklubb, hästen Ned, fastnade i en gödselcontainer tidigare i dag. Nu hyllas räddningstjänsten som kom till hans undsättning.
– De var helt fantastiska, säger Elizabeth Lindh, vice ordförande vid Råda ridklubb.

ANNONS
|

Under fredagsförmiddagen larmades räddningstjänsten till Råda ridklubb. Där hade hästen Ned slitit sig från sin box för att ta sig ut till hagen, men på vägen råkat kliva ner i en gödselcontainer.

– Han skulle till en lektion men hans kompisar var i hagen, så han kände väl att va, har ni glömt mig, berättar Elizabeth Lindh som är vice ordförande för Råda ridklubb.

Hon understryker att dörren till gödselbryggan i princip alltid är stängd, men ett olyckligt sammanträffande gjorde att den stod öppen just när Ned slitit sig.

Gödselbacke

Containern öppnas från sidan, men eftersom den sidan vette mot en hage var man tvungen att tillkalla räddningstjänst för att flytta på containern med Ned i. Gödslet stod honom ungefär upp till knäna och han kunde röra sig i containern, men skulle Ned ha försökt ta sig ur hade han med största sannolikhet skadats illa.

ANNONS

– Vi hade en veterinär på plats som gav honom lugnade medel, och så stoppade vi lite bomull i hans öron, säger Elizabeth Lindh.

En medlem på ridskolan stod också i containern när den drogs fram. Väl öppen hjälptes man åt att skotta ut gödsel i en liten backe så Ned kunde ta sig ut.

Trotjänare

Elizabeth Lind beskriver Ned som Råda ridklubbs trotjänare. Han blir 23 år i år och har varit på klubben i 14 år.

– Jag är så otroligt tacksam över medlemmarna som hjälpte till, och räddningstjänsten var helt fantastiska, säger Elizabeth Lindh.

Bland annat lät de bli att köra fram sin bil till containern med den uppstressade Ned innan veterinären kommit dit.

– All cred åt dem!

Hur mår Ned nu?

– Han är lite trött och står i sin box och vilar, men annars mår han jättebra, säger Elizabeth Lindh.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS