Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här tjuvstartar Göteborgsvarvet

Seedningsloppet på en mil kan ge chans på en bättre startposition i Göteborgsvarvet. Det blev en kamp mellan 2 400 deltagare. Och många besökare ville heja på.

Göteborgsvarvets festlighet startade redan på söndagen. När seedningsloppet gav löparna chans på bättre startpositioner ville många vara med. I vårsolen står Glenn Andersson, 49 år gammal. Han springer en till två mil några gånger i veckan.

- Det här med löpning är lite som ett gift, säger han.

 

I år är han startgrupp två för Göteborgsvarvet vilket är bra och på seedningsloppet ska han bara heja på sin jobbarkompis. Längre bort står Hanna Arvidsson, 21 år och Birgitta Arvidsson, 57 år.

- Det är roligt, det är en folkfest och jag vill visa att man kan springa för att det är kul, säger Birgitta Arvidsson som deltar tillsammans med sin dotter för fjärde året i rad.

 

Susann Linde 37 år, ska också delta. Hon har sprungit Göteborgsvarvet en gång tidigare och kom i mål på strax under två timmar. I år ska hon få en bättre tid och har skaffat sig lite utrustning. En Garmin forerunner 235, berättar hon och visar upp den svarta klockan på vristen.

- Den har koll på hastigheten, då vet jag att jag inte springer för snabbt, säger hon och skyndar iväg till start.

Prylarna är viktiga och hon lägger kanske 5 000 till 10 000 på träningskläder, skor och annat relaterat varje år. Andra har satsat på vätskebälten. Linnea Settergren, 27 har tre små flaskor för att slippa vätskekontrollerna.

 

Joakim Lennartsson, 39 år ska försöka knipa en bra startposition. Han tycker att det bara finns en pryl som inte kan prioriteras bort när det kommer till löpning.

- Det enda som egentligen behövs är ett par bra löparskor, säger han.

 

Kompisen Jonas Larsson, 47 år, instämmer men tycker att prylarna inspirerar. Han har sprungit Göteborgsvarvet 13 gånger. Seedningsloppet är bra för alla som ska springa varvet.

- Det här handlar egentligen om att hamna så att man springer med dem som är lika snabba, säger han.

 

Loppet på en mil startade vid frihamnen och banan slingrade sig bort till SVT-huset och tillbaka.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.