Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/20

Här tar kungen bussen - i Göteborg

Efter några dagars statsbesök från Kanada, som kungen och prinsen varit värdar för, tog de gemensamt bussen - i Göteborg.

Kungen har, tillsammans med prins Carl Philip, agerat värdar för den kanadensiska generalguvernören David Johnston. 

Läs mer: Här åker kungen och prinsen Älvsnabben i Göteborg

Det flera dagar långa besöket avslutades som bekant i Göteborg. Kung Carl Gustaf, prins Carl Philip och generalguvernören David Johnston besökte sista dagen Lindholmen för ett samtal om Göteborgs utveckling. 

Åkte elbuss

I samband med besöket på Lindholmen fick delegationen testa på att åka elbussen på linje 55 som åker mellan Lindholmen och Chalmers. 

– I Göteborg finns stor erfarenhet av sjöfart och transporter, det är detta som kommer att stå i fokus. Det finns representanter från den kanadensiska hamnstaden Halifax som står inför liknande utmaningar som Göteborg. Vi ska utbyta erfarenheter och visa på hur man gjort här, säger Boel Lindbergh på UD:s presstjänst som koordinerar besöket. 

Bildextra: Charmtrollet Estelle fyller fem

Volvo Group publicerade stolta därefter ett foto av kungen och prinsen åkandes i deras elbuss samtidigt som de fick höra Jessica Sandström, på Volvo Bus Corporation, berätta om utvecklingen av de elektriska bussarna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.