Här springer räven längs julskyltningen i centrum

Rasmus Andersson var på väg hem från en kvällsbio med sin sambo när de bägge stannade till för vad de trodde var en lös hund.
– Men när jag följde efter den så såg jag ju att det var en räv, berättar Rasmus Andersson för GP.

ANNONS
|

Händelsen utspelade sig strax efter klockan tio under lördagskvällen, på Östra Hamngatan, mitt i centrala Göteborg. Rasmus och hans sambo skulle ta bussen hem från Brunnsparken och gick längs skyltfönstren vid Östra Hamngatan, när räven plötsligt korsade deras väg i hög fart.

– Först trodde vi att det var en lös hund. Men när jag följde efter den så såg jag ju att det var en räv, säger Rasmus och fortsätter.

– Den såg rätt vilsen ut. Den sprang in på några olika gator, innan den försvann.

Bo Lindqvist, ordförande för jaktlaget i Askim.
Bo Lindqvist, ordförande för jaktlaget i Askim. Bild: Privat

"Finns det en så finns det flera"

Även fast rävar inte är något man vanligtvis stöter på när man strosar fram längs butiksgatorna i Göteborg, så kan man fortfarande räkna med att de lurar i närheten, enligt Bo Lindqvist, ordförande för jaktlaget i Askim.

ANNONS

– Jag tror att man kan säga att det finns rävar som mer eller mindre bor i centrala Göteborg, säger han och fortsätter med att förklara hur det är en fråga om tillgången till mat.

– Rävarna i stan lever mest på råttor, och sådana finns de ju fler av än människor i Göteborg.

Betyder detta att den som sågs igår kväll inte var den enda i närheten?

– Finns det en så finns det flera!

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS