Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här skjuter de inne på krogen

Två döda och åtta skadade - det blev resultatet av den hänsynslösa attacken på Vårväderstorget i fjol. Nu kan GP publicera filmen inifrån krogen som visar hur gärningsmännen avlossar skott mot gästerna med sina kalasjnikovs. Det är en film som visar hur minst åtta människors liv förändrades för alltid på bara 25 sekunder.

 

På fredagen väcktes åtal rörande den uppmärksammade skjutningen inne på Vår Krog & Bar på Vårväderstorget i Biskopsgården i mars i fjol.

Därmed blev den gigantiska utredningen, på 12 000 sidor, offentlig. GP har tagit del av materialet och kan nu publicera filmen från övervakningskameror runt omkring torget.

LÄS OCKSÅ: ANALYS: Prestigefall som kan ge hoppet tillbaka

På ett första klipp ser man hur tre män springer in på Vårväderstorget genom en tunnel. Två av dem är beväpnade, den tredje är obeväpnad. Samtliga är maskerade och en av dem bär en neongrön polisväst.

Nästa sekvens är från övervakningskameran inifrån restaurangen.

LÄS OCKSÅ: Fotbollsspelare misstänks ha skjutit för att döda lagkamrater

På filmen visas hur de två skyttarna kommer in på krogen. De har dödskallemaskar på sig och en av dem bär polisväst. Man ser hur en av dem springer en bit in i lokalen, enligt vittnen på plats ställer han sig vid baren. De andra mannen står kvar vid dörren. Då börjar de skjuta med sina automatkarbiner mot gästerna. Totalt avlossas minst 30 skott.
Sedan springer det från platsen. Då har de varit inne på restaurangen i knappt 25 sekunder. På den korta tid har de hunnit skjuta ihjäl två unga män samtidigt som åtta personer skadades mer eller mindre allvarligt 
Skyttarna har även fångats på film när de flyr från restaurangen, i samma gångtunnel som de fångades på film när de kom till brottsplatsen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.