VGR växlar upp i försöket att få fler att vaccinera sig och kommer därför köra ut vaccinationsbussen på flera platser i regionen under december och januari.
VGR växlar upp i försöket att få fler att vaccinera sig och kommer därför köra ut vaccinationsbussen på flera platser i regionen under december och januari. Bild: Sanna Tedeborg/Paul Wennerholm

Här kan du vaccinera dig under veckan i Göteborg

Med start på måndag intensifierar VGR arbetet med riktade insatser i områden där vaccinationstäckningen är låg i Västra Götaland. Mobila vaccinationsmottagningar kommer därför att finnas på torg och mötesplatser – här är tiderna och adresserna.

ANNONS
|

Med start på måndag kommer VGR köra ut mobila vaccinationsmottagningar i form av bussar för att göra erbjudandet om att vaccinera sig ännu mer synligt, skriver vaccinsamordnare Kristine Rygge, i ett pressmeddelande. Fokusområdena kommer att vara de områden med låg vaccinationstäckning.

–  Det kommer att vara mottagningar som flyttar sig mellan områden och det kommer att vara drop-in. Erbjudandet om att vaccinera sig blir ännu mer synligt, säger Västra Götalandsregionens vaccinationssamordnare Kristine Rygge.

De områden som har lägst vaccinationsgrad i Västra Götaland ligger till stor del i Göteborg, däribland Gårdsten i nordöstra delen av staden.

Fortsätter under december och januari

De mobila vaccinationsmottagningarna kommer att finnas i anslutning till torg och andra mötesplatser under december och januari.

ANNONS

På VGR:s hemsida kan man se kommande tider och platser i december och januari för vaccinationsbussen.

LÄS MER:Hundratusentals stängs ute från evenemangen

Under vecka 47 ökade andelen vaccinerade i Västra Götaland med dos 1 mest i stadsdelen Angered i Göteborg. Där är andelen vaccinerade nu 59,4 procent bland invånare från 12 år och uppåt. Totalt i länet har nu 83,5 procent av invånare från 12 år och uppåt fått minst en dos vaccin.

Hit kommer vaccinationsbussen vecka 49

Hisings Backa

6 december 08.30–13.30 (drop in)

Plats: Hjalmarstugan, Blendas gata 45-47

Vaccinatör: Legehuset AB

Eriksbo/Hjällbo

7 december 11–18 (drop in)

Plats: Aktivitetslokal, Hjällbogärdet

Vaccinatör: Legehuset AB

Gårdsten

8 december 11–18 (drop in)

Plats: Kaneltorget, Kanelgatan 38 A

Vaccinatör: Legehuset AB

Rannebergen

9 december 11–18 (drop in)

Plats: Rannebergen Centrum, Fjällblomman 9

Vaccinatör: Legehuset AB

Hammarkulletorget

10 december 11–18 (drop in)

Plats: Hammarkulletorget 62 B

Vaccinatör: Legehuset AB

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS