Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/8

Här har kontorets julskyltning spårat ur

De hade väntat sig lite stjärnor och någon tomte. Men när Göteborgsföretaget bjöd in till juldekorationstävling förvandlade de anställda kontoret fullständigt.
– Det här har blivit helt galet och spårat ur, säger Johanna Hallin, HR-chef på Let´s Deal.

Det var marknadsavdelningen på den svenska rabattsajten som i början av december bjöd in till juldekorationstävling företagets kontor i Göteborg och Stockholm. På båda sitter de anställda i öppna kontorslandskap i "skrivbordsöar" om sex till åtta personer. Tanken var att öarna skulle tävla mot varandra, med en förhållandevis liten budget på 100 kronor per grupp.

– Jag liksom de flesta andra här trodde nog att tävlingen skulle innebära lite julpynt, som en stjärna eller julgranskulor att hänga i lampa vid borden, säger HR-chefen Johanna Hallin, som arbetar på huvudkontoret i Göteborg.

– Men det här har blivit helt galet och spårat ur fullständigt, till något mycket positivt.

Sitter bakom skynken och jobbar

I kontorslandskapet hittar man nu igloos, pepparkakshus och mycket annat som är under byggnation. Dekorationerna får inte ske under arbetstid så nu pyntas det hela luncherna, beskriver Johanna.

– Det räknas ner när lunchen är slut och varje morgon man kommer har det skett mer och mer, säger hon.

– Just nu sitter man bakom skynken och jobbar. Tittar man in där är det som ett Narnia, en sagomiljö. Mitt i detta sitter medarbetarna och jobbar.

Göteborg ser ut att vinna

Tävlingens vinnare koras på tisdag under företagets julfest och i nuläget ser vinnaren ut att bli en bordsgrupp i Göteborg.

– Här jobbar 70 personer och de är 12 i Stockholm. De har inte heller sett konkurrensen som blivit här. Men det är långt kvar till vinnaren ska koras och jag antar att mycket mer kommer ske då mina kollegor är enormt kreativa samt tävlingsinriktade, säger Johanna Hallin.

– Det är vår tuffaste säljperiod just nu så vi trodde tajmingen kunde vara bättre, men det här har blivit väldigt bra.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.