Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här flyger Försvarsmaktens helikoptrar över Göteborg

Under tisdagsförmiddagen kunde boende i Göteborg se åtta av Försvarsmaktens helikoptrar flyga över staden.
Det är helikoptrar som är på väg tillbaka till sin ordinarie bas som en del i en luftförsvarsövning, berättar flottiljens kommunikationschef Marie Karlsson.
Övningen avslutas under onsdagen.

Runt 10-tiden under tisdagsförmiddagen flög åtta stycken av Försvarsmaktens helikoptrar i samlad trupp över Göteborg. Helikoptrarna deltar just nu i en övning med namnet Luftförsvarsövning 22.

– Det är helikopterflottiljen som återvänder till ordinarie bas efter att ha varit en del av luftförsvarsövningen. De har just nu passerat inom ramen för den övningsverksamhet som luftförsvaret bedrivit under de senaste två veckorna, säger Marie Karlsson, kommunikationschef på helikopterflottiljen.

Övning med Jas 39 Gripen

Under övningen har helikoptrarna omplacerats till andra baser ute i terräng. Nu är de som en del av övningen på väg tillbaka till sin bas, Malmen i Linköping.

– Det är så en helikopter jobbar. Övningen avslutas officiellt i morgon. Den har varit planerad väldigt länge.

Kommer man att se fler helikoptrar här den närmsta tiden?

– Nej det tror jag inte. Det här är en del av övningen som avslutas under onsdagen så det kommer inte vara något mer sånt här hos er i närtid.

Vilka fler var involverade i övningen?

– I det här momentet som ni såg nu är det helikopterflottiljen som är med i. Men i övningen har även Jas 39 Gripen deltagit och även transportflygplan.

LÄS OCKSÅ: ÖB: Viktigt signalera vad vi gör

LÄS OCKSÅ: Luftrummet fylls – med Jas-plan

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.