Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här finns hjälp att få!

Utsatt för hedersvåld? Det finns ett antal organisationer och myndigheter att kontakta om du behöver hjälp och stöd.


GAPF - Riksorganisationen GAPF arbetar mot hedersvåld. Vänder sig  till både män och kvinnor som på ett eller annat sätt är utsatta för – eller berörda av hedersrelaterat våld.
gapf.se

Terrafem - Sveriges enda rikstäckande jourtelefon för kvinnor med utländsk härkomst. Driver även en juristjour och erbjuder tjejhusboende och en kvinnojour.
terrafem.org

Ungdomsmottagningen - vänder sig till unga och finns överallt i landet. Även på nätet.
umo.se

Elektra - Verksamhet på Fryshuset som arbetar mot våld och förtryck i hederns namn. Kan ge den som är utsatt stöd och man arbetar även förebyggande med attitydpåverkande processer för unga som lever i en hederskontext eller löper risk att utsättas för begränsningar i hederns namn.
elektra.fryshuset.se

Bris - Barnrättsorganisation som arbetar för att stärka barnets rättigheter genom att stödja, mobilisera samhället och göra barns röster hörda. Ring, mejla eller chatta med Bris eller prata med andra unga i Forum.
bris.se

Dina rättigheter - Här finns stödchatten Kärleken är fri för den som utsätts för hedersrelaterat våld eller förtryck. Till exempel om du inte får bestämma över ditt liv och din framtid, inte får älska vem du vill för din familj eller om du är rädd att tvingas gifta dig.
dinarattigheter.se

Killfrågor.se - Här kan den som identifierar sig som kille chatta anonymt om man behöver någon som ger råd eller bara lyssnar.
killfrågor.se

Linnamottagningen - Erbjuder rådgivning, stöd och skydd till ungdomar, akut och långsiktigt.

kvinnonet.net
Tjejzonen - Den som är 10-25 år och identifierar som som tjej får stöd av en så kallad Storasyster. Man kan chatta eller få en storasyster att prata regelbundet med online eller live.
tjejzonen.se

RFSL rådgivningen Skåne - Verksamhet för den som är hbtq-person och utsätts för kränkningar eller våld av familj eller släkt. Det går bra att ringa eller maila. De som svarar har tystnadsplikt och god kunskap om heder och hedersproblematik.
rfslskane.se/hedersrelaterat-vald/

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.