Här är populäraste gymnasieprogrammen

Nu står det klart att 8292 elever är preliminärt antagna till gymnasieskolor i Göteborgsregionens 13 kommuner. De allra flesta har kommit in på sina förstahandsval, visar statistiken.

ANNONS
|

Allra mest populärt är samhällsvetenskapsprogrammet med omkring 1700 antagna elever, och därefter följer naturvetenskapsprogrammet, ekonomiprogrammet, teknikprogrammet och estetiska programmet.

En majoritet av eleverna i regionen, 80 procent, är antagna till sina förstahandsval både vad gäller program och skola. 93 procent har blivit antagna till sitt förstahandsval vad gäller enbart program.

Bland de elever som inte nuläget inte är antagna till någon utbildning handlar det om 1960 stycken som har sökt men som är obehöriga, och 749 grundskoleelever som inte har sökt alls.

De 212 niondeklassare som är behöriga men saknar tillräcklig poäng för att komma in på de utbildningar de sökt, har fram till den 1 juni på sig att göra ändringar i sina ansökningar.

ANNONS

På friskolorna finns det efter den preliminära antagningen fortfarande 1069 lediga platser, och på de kommunala rör det sig om 1356 lediga platser.

Det slutgiltiga resultatet från årets antagningar är färdigt den 28 juni.

Följande kommuner ingår i det regionala samarbetet för Gymnasieantagningen: Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö. Ale och Tjörns kommun erbjuder inte några nationella program. Lilla Edet, Mölndal och Öckerö erbjuder ett begränsat antal utbildningar. Alla fristående gymnasieskolor inom Göteborgsregionen ingår.

ANNONS