Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Liseberg storsatsar på årets julfirande. Bild: Per Wahlberg
Liseberg storsatsar på årets julfirande. Bild: Per Wahlberg

Här är Lisebergs nya jättesatsning

1 300 granar. Tre ton konstsnö. Fem miljoner ljus – och 15 miljoner i budget. Liseberg storsatsar på årets julfirande.
– Varje år när vi öppnar Jul på Liseberg tänker vi, att nu kan det inte bli bättre. Men varje år har vi fel, säger vd Andreas Andersen.

LÄS MER: Liseberg tappar – men snart rullar Valkyria igång

Jul på Liseberg har varit ett uppskattat inslag i julfirandet i Göteborg sedan julen 2000. Fredagen den 16 november är det dags för årets premiär – och det blir ett sällsynt påkostat firande i den populära nöjesparken.

Notan för årets Jul på Liseberg landar på 15 miljoner kronor. Tjajkovskijs balett Svansjön sätts upp på isen och upplevelsen av föreställningen ska förstärkas av videoprojektioner. Enligt ett pressmeddelande kommer flera av Sveriges främsta konståkare delta.

– De har även tränat balett i flera månader för den här uppvisningen, säger Ebba Källeskog, pr-ansvarig på nöjesfältet, till Expressen.

LÄS MER: Ruskigt bra halloween för Liseberg

Över 1 000 granar

Nöjesparken kommer vara rejält pyntad. Årets julgran är 116 meter hög, och fem miljoner ljus kommer lysa upp runtomkring på Liseberg. Dessutom kommer tre ton konstsnö användas, och 1 300 granar sätts upp.

– Man behöver mycket ljus under vintern, folk kommer hit för att få vara i ljuset, det behövs under vintern när det är så mörkt hela tiden, säger Ebba Källeskog till Expressen.

Vd Andreas Andersen är förväntansfull.

–  Varje år när vi öppnar Jul på Liseberg tänker vi, att nu kan det inte bli bättre. Men varje år har vi fel, säger Andreas Andersen i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Svansjön blir årets isshow på Liseberg

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.