GP:s kalasreportrar Fredrik Lennander och Emma Engström går nu in på upploppet.
GP:s kalasreportrar Fredrik Lennander och Emma Engström går nu in på upploppet.

Här är lördagens bästa kalastips

ANNONS
|

Kulturkalaset går mot sitt slut. Men ännu finns en del kvar att göra - och GP har såklart den bästa guiden till godbitarna.

Nöjesreporter Emma Engström har fortsatt koll på artisterna, konserterna och utställningarna. Hon levererar intervjuer, recensioner och tips.

Nyhetsreporter Fredrik Lennander tar grepp om folklivet, nyhetsuppslagen och snackisarna. För bilderna står fotograf Elisabeth Alvenby.

Mejla gärna våra medarbetare om du har tips på saker vi borde bevaka. Skicka till emma.engstrom@gp.se, fredrik.lennander@gp.se och elisabeth.alvenby@gp.se.

Så till dagens tips

60-talet

60-tal.nu: Stadsbiblioteket, klockan 11-22 & 60-talsliv - p-piller, pop och protester: Bältespännarparken, klockan 19-20

60-tal.nu är en utställning som är gjord för alla som är nyfikna på 60-talet. I utställningen finns minnen, föremål och händelser som beskriver detta spännande årtionde.

ANNONS

60-talsliv är föreställningen som tar publiken 50 år tillbaka i tiden. Kläderna var OP och musiken pop, krigen många och protesterna hördes över hela världen, kärleken släpptes fri och alla twistade loss.

Uncle Jam spelar några av 60-talets klassiker och Ida Lagnander berättar och får publiken att minnas.

(Fredrik Lennander)

À la London

Kanaltorget, klockan 14-20

Det trendiga marknadstemat fortsätter på lördagen med designmarknaden à la London, där ett 40-tal lokala kreatörer och designers säljer sina grejer. Mycket ung design och Londonkänsla utlovas.

(Emma Engström)

Rosa Steget

Kungstorget, klockan 15.45-16.30

Häng med Anneli Hulthén och Amelia Adamo på en marsch för att stödja bröstcancerfonden och ungdomsidrotten.

Varje dag får närmare 20 kvinnor i Sverige bröstcancer och Rosa Steget vill vara en inspirationskälla till ett friskare och hälsosammare liv. Genom att flera tusen deltagare, klädda i rosa, går genom centrala Göteborg väcks uppmärksamhet för kampen mot bröstcancer. Alla deltagare är även automatiskt med i ett stort nummerlappslotteri.

Efter målgång är alla inbjudna till Pink After Walk på Parken där nummerlappen är din inbjudan. Parken bjuder på en enklare buffé och öl, vin och cider finns till after walk-priser.

Anmälningsavgiften är 350 kronor varav 100 kronor oavkortat går till Bröstcancerfonden. Information och anmälan på www.rosasteget.se.

ANNONS

(Fredrik Lennander)

Mustang Sally -Världsrekordförsök!

Packhuskajen, klockan 20-20.30

Nu ska det bli världsrekord!

Dagens 60-talstema fortsätter och The Suburbans soulband och Mustang Sally Club vill skapa världens största kör med den klassiska låten. Alla är välkomna att vara med och sjunga.

"Ride Sally ride" är en refräng de flesta känner till efter att R&B-sångaren Wilson Pickett en gång i tiden gjorde låten känd.

För att rama in hela eventet kommer även en hyllningscruise att genomföras under lördagen. V8-muller och krom utlovas!

(Fredrik Lennander)

Electric bogaloos

Kungstorget, klockan 21.30-21.55

Om det är för att de har blivit gamla eller bara fått för lite gage vet jag inte, men de amerikanska streetdancekungarna, som en gång i tiden uppfann robotdansstilen poppin och som har tränat Michael Jackson, uppträder i exakt 25 minuter under lördagen. Inte missa!

(Emma Engström)

Daniel Adams-Ray

Kungstorget, klockan 22.45-23.45

Han är lika populär bland barn som vuxna, den tidigare medlemmen i hiphopgruppen Snook. Men liksom kollegan Oskar Linnros har han nu nått framgång med en egen soulpräglad skiva och hittar som Gubben i lådan.

(Emma Engström)

ANNONS