Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/19

Här är julskyltningarna som kan utses till Göteborgs bästa

Med start på söndagen kan fönstershoppare i Göteborgs innerstad under två veckor rösta fram årets bästa juldekorationer – i den traditionsenliga julskyltningstävlingen.

Under söndagen inleddes Göteborgs årliga julskyltningstävling, där verksamheterna i Göteborgs innerstad får visa upp sina juldekorerade skyltfönster. Tävlingen under två veckor, och under den perioden kan alla som strövar omkring inom vallgraven rösta på sin favorit.

Sammanlagt deltar 47 verksamheter i centrumorganisationens Innerstaden Göteborgs prestigefyllda tävling i år, som sträcker sig från Drottningtorget i nordost till Feskekôrka i sydväst.

LÄS MER: Göteborgs stadsmissions julklappsvagn tillbaka

Ulrike Donnerhack
Ulrike Donnerhack fixar med julskyltningen i förra årets vinnare Norrgavel. Bild: Måns Langhjelm

Förra årets vinnare i juryn

Förra året vann inredningsbutiken Norrgavel på Magasinsgatan och klädbutiken Ströms på Kungsgatan. Men ingen av dessa är med i årets upplaga.

– Vi fick inte vara med i år, utan vi är med i juryn istället, berättar Per Rudhag, vd på Ströms som lyckades ta hem förstaplatsen förra året trots höga byggställningar runt byggnaden.

LÄS MER: Därför har ljusstaden Göteborg släckts ner – Avenyn mörklagd

Elin Claeson på Norrgavel tycker att det är tråkigt att de inte får delta i tävlingen, men ser fram emot att få vara med och bedöma de olika bidragen.

– Vi ville ju väldigt gärna vara med i år också, men det känns jättekul att få vara med i juryn. Man har ju gått runt och kollat lite grann, men att få gå i samlad trupp och granska julskyltningarna känns väldigt roligt, säger hon.

Kan rösta via SMS och QR-kod

Men innan juryn får tycka till ska Göteborgs fönstershoppare säga sitt. Vem som helst kan rösta genom att skicka ett kostnadsfritt SMS enligt anvisningarna på respektive skyltfönster eller genom att skanna en QR-kod i anslutning till julskyltningarna.

Bland de verksamheterna som fått flest röster utser sedan juryn två vinnare av bästa skyltfönster i kategorierna fristående butik och kedja/varuhus.

Tävlingen pågår mellan den 28 november och den 12 december.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.