Här är GP:s redaktion som granskar politiken inför valet

Valåret är i full gång och Göteborgs-Posten har därför förstärkt politikredaktionen. Redan nu jobbar sju journalister varje dag med att bevaka det politiska spelet och ge röst åt människorna som påverkas av besluten. När valet närmar sig kommer politikredaktionen växa ännu mer.

ANNONS
|

Med ett halvår kvar till valet stiger den politiska temperaturen snabbt. GP:s läsare har länge visat ett stort intresse för politiska beslut som påverkar vardagen: Nybyggen av hus och broar, brist på förskoleplatser och vad månadskortet på spårvagnen får kosta.

GP har även märkt ett stort engagemang bland göteborgarna för större brännande frågor som klimatkrisen, gängkriminalitet och vapenexport.

Blir mer spännande än någonsin

Just nu håller det politiska landskapet på att ritas om och flera partier riskerar att halka ur riksdagen. Lägg till det en två år lång pandemi och ett fullskaligt krig i vårt närområde. Därför kan valet bli mer spännande och viktigt än någonsin. Och därför skalar GP upp sin politiska bevakning.

ANNONS

– Vi har förstärkt politikredaktionen så att vi är totalt sju journalister och vi kommer att bli ännu fler när det närmar sig. Det är erfarna reportrar som har stenkoll på skolfrågor, stadsplanering och partipolitik. Nytt är också att vi har en fast reporter i Stockholm, Anette Holmqvist, som levererar spännande läsning inifrån riksdagen, säger Sanna Arbman Hansing, politikredaktionens redaktör.

Under våren kommer GP att ordna livedebatter om de mest brännande frågorna. I lokala väljarundersökningar varje månad kan läsarna följa hur göteborgarna skulle rösta om det vore val i dag.

– Men det viktigaste för mig är den vardagsnära journalistiken som vi gör varje dag.

Vad vill du själv se mer av i den politiska bevakningen?

– Kvinnor och barn. Jag är förtjust i berättande journalistik och tycker att det bränner till när vi skriver om människorna som påverkas av politiken. Två bra exempel på det från den senaste tiden är vårt reportage från en vanlig skoldag på den kritiserade friskolan Römosseskolan och artikeln om Max som har en cp-skada och blir av med sin plats på korttidsboende, säger Sanna Arbman Hansing.

GP har ökat mest

Enligt GP:s chefredaktör Christofer Ahlqvist följer valsatsningen på två år då GP har ökat antalet läsare klart mest av alla större tidningar i Sverige.

ANNONS

– Det har vi lyckats med för att vi konsekvent satsat på att göra de bästa nyheterna för göteborgaren och västsvensken. På samma sätt tänker vi i vår valbevakning, vi ska bevaka det som våra läsare behöver av en nyhetstjänst. Det innebär att vi både ska göra den bästa lokala bevakningen och en riktigt bra riksbevakning, säger han.

LÄS MER: Följ de senaste politiknyheterna på GP:s sajt Val 2022

LÄS MER:Kaotiskt år för eleverna på omstridda Römosseskolan

LÄS MER:Familjen i chock över att Max korttidsboende dras in

Missa inte det senaste om valet 2022

Nu kan du få alla politiknyheter, reportage och analyser som en notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Val 2022. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS