Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Rekordmånga har läst GP digitalt de senaste veckorna. Kriminalfall, agendasättande journalistik och kulturdebatt är några av ämnena som lockat. Foto: Montage.
Rekordmånga har läst GP digitalt de senaste veckorna. Kriminalfall, agendasättande journalistik och kulturdebatt är några av ämnena som lockat. Foto: Montage.

Här är Göteborgs-Postens nya succésiffror

GP.se har lockat rekordmånga besökare till sajt och app i sju veckor i rad. Antalet läsare per vecka är nu fler än de har varit under de senaste två åren.
– Vi lockar nya prenumeranter med våra gräv och fördjupningar, samtidigt som allt fler upptäcker att vi är ledande när det sker stora nyheter i Västsverige, säger GP:s nyhetschef Johan Sköld.

Under de två sista veckorna i november var antalet besökare på GP.se 1,67 respektive 1,55 miljoner. Det är toppnoteringar sedan digitala prenumerationer med tillhörande betalvägg introducerades på GP.se i december 2017. Och den positiva trenden fortsätter.

De senaste sju veckorna har varit bland de tio mest framgångsrika på över två år. I genomsnitt har 1,42 miljoner besökare läst GP.se i veckan, vilket är en procentuell ökning med 24 procent jämfört med motsvarande period föregående år.

Därför ökar besökarna

GP:s nyhetschef Johan Sköld ser flera faktorer bakom succésiffrorna.

– Intresset kring kriminalfall i vår närhet kommer alltid att engagera och beröra, men vi har även sett att vår agendasättande journalistik och kulturdebatter lockar både nya besökare och befintliga prenumeranter till GP på daglig basis.

Ett par exempel är avslöjandet om Kinas avsikt att begränsa handelsutbytet med Sverige och den upphettade debatten kring influencern Linnéa Claeson.

LÄS MER: Linnéa Claeson: Feminismen står inte och faller med mig

LÄS MER: Kinas ambassadör till GP: Handelsrestriktioner ska införas mot Sverige

Har GP varit för dåliga på att locka besökare fram tills nu?

– Nej, men det är givet att när man slår upp en betalvägg så begränsar man sin potentiella läsarskara en aning. Därför är vi extra stolta över att vi nu både lockar nya prenumeranter med våra gräv och fördjupningar, samtidigt som fler upptäcker att vi är ledande när det sker stora nyheter i Västsverige.

– Under hösten har vi gjort över 30 direktsändningar per månad. Det är klart att göteborgarna märker att vi satsar och är på plats där det räknas.

LÄS MER: GP:s tv-satsning lockar storpublik

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.