Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Här är förslagen på nya Slottsskogsvallen

Slottsskogsvallen ska få en ny entré och förvandlas till en aktivitetspark. Fyra olika arkitektteam har nu tagit fram förslag på hur det skulle kunna se ut. Och göteborgarna ska få säga sitt om förslagen.

Lagom till Göteborgs 400-årsjubileum 2021 är det meningen att parken ska vara helt klar, enligt idrotts- och föreningsförvaltningen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

I dag används området, som de de gamla fotbollsplanerna med grus, mest för parkering och anses inte fylla den funktion som det finns möjlighet för.

– Vi vill att hela Slottsskogsvallsområdet ska bli ett attraktivt besöksmål, säger Axel Peterson, utvecklingsledare på idrotts- och föreningsförvaltningen.

Området består i dag av två kullar med entrén däremellan. Totalt rör det sig om nästan 100 000 kvadratmeter.

De fyra arkitektteamen har fått uppdrag att inte bara visa hur entréparken kan rustas upp, utan också komma med förslag på sådant som kan göra parken till en plats för olika aktiviteter och rekreation. Bland annat finns förslag på att scener för musik och kultur ska rymmas här, liksom utrymmen för basket, skateboard, fotboll och plaskdamm.

På kommunens hemsida finns förslagen presenterade i sin helhet. Från och med torsdag ställs förslagen ut i Stadsmuseets foajé och i entrén till gymmet på Slottsskogsvallens idrottscentrum. Alla som vill har möjlighet att tycka till fram till den 21 januari 2018.

I februari nästa tas beslut om vilken idé som vinner och vilka som får i uppdrag att förverkliga förslaget.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.