Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Det blev ilfart från nyårsfesten sedan vattnet gick för Malin Rydholm – sambon Erik Aronsson syns fortfarande iförd skjorta och fluga vid sängen på BB. Med på bilden är också barnmorskan Tina och undersköterskan Gerd. Bild: Privat

Här är decenniets första göteborgare – vattnet gick på nyårsfesten

Hon hann till förrätten på nyårsfesten – sedan gick vattnet. Två och en halv timme senare var decenniets första göteborgare född.
– Vi har inte hunnit bestämma något namn ännu, säger nyblivna mamman Malin Rydholm.

Planen var att paret Rydholm-Aronssons son skulle födas först i slutet av denna månad. Men som ofta här i livet är planer och verkligheten olika saker. När GP når Malin Rydholm vid lunchtid på nyårsdagen på Östra sjukhusets BB konstaterar hon att nyårsfesten kvällen innan inte blev vad de hade trott.

– Vi var på nyårsfest hos vänner på Eriksberg. Vi hann till förrätten innan vattnet gick, säger Malin Rydholm.

LÄS MER: Här firar göteborgarna nyår – se fyrverkerierna här

Det blev ilfärd i taxi för henne med sambon Erik Aronsson. Två och en halv timme senare, klockan 00.35 föddes inte bara årets utan även decenniets första göteborgare. Det är Malin Rydholms, 34 år, och Erik Aronssons, 35 år, första barn.

– Allt har gått bra, han kom lite tidigt men han mår bra. Han är 46 centimeter och väger 2 475 gram, säger Malin medan den nyfödde sonen tydligt uttrycker sin närvaro en liten bit från luren med nöjda ljud.

Märkte du av att det blivit nytt år på något sätt?

– Jag hörde ju raketerna under framfödandet, det lät men jag kunde inte se dem.

Hur känns det att ha fött decenniets första barn i Göteborg?

– Det har jag inte tänkt på alls – att det är decenniets första barn. Vi har inte hunnit prata igenom vad sonen ska heta heller – och vi har inte bestämt vilket efternamn han ska bära.

– Personalen här har verkligen varit fantastisk, det har varit toppenbra, säger Malin Rydholm.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.