Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här är barnens sex mest kränkande ord

Hora är det vanligaste ord som barn i Västsverige använder när de vill vara elaka på nätet. De flesta unga tycker också att det är "lättare" att kränka andra via sms eller på nätet. Allt enligt en undersökning som Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän har gjort.

Det är GT som skriver om undersökningen som gjorts av Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän. I den framkommer att det mest vanliga ordet som västsvenska unga använder när de vill vara elaka mot varandra på internet är hora. Därefter kommer fitta, kuk, bögjävel, negerfitta och "du är tjock",

Resultaten visar också att åtta av tio barn tycker att det är "lättare" att vara elak eller skriva något taskigt till andra på nätet eller via sms. Närmare sex procent svarade att de mått psykiskt dåligt eller blivit ledsna när de fått sms som varit kränkande senaste året.

Försäkringsbolagets hållbarhetschef Fredrik Löfgren uppger att resultaten överraskat honom:

- Jag är förvånad över att det är såpass mycket, det hade jag inte räknat med. Att det är så mycket att man kan kalla det samhällsproblem, det är förvånande, säger han till tidningen.

Undersökningen ingår i lanseringen av en app som försäkringsbolaget tagit fram och heter "Fulfiltret":

Läs också: Fulfilter mot hat på internet

- Det är ett tangentbord som man byter ut mot sitt vanliga. Om man vill skriva något fult eller kränkande som exempelvis kuk ändras ordet till banan, säger Fredrik Löfgren.

Han tillägger också att det är sätt att hjälpa till att göra samhället både varmare och schystare. Undersökningen genomfördes i höstas. Elever från tre grundskolor i åldrarna 11-15 svarade på frågorna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.