Här är årets luciakandidater

ANNONS
|

Under två dagar fick tjejerna sjunga både individuellt och i grupp för en jury som sedan intervjuade dem en och en. Från början var det 72 personer som blivit uttagna att tävla om de sju platserna. På söndagen hade antalet minskat till 21 nervösa och förväntansfulla tävlande.

På söndagen kom de till GP-huset klockan 9 på morgonen. Och den sista timman mellan 16 och 17 var stämningen spänd. En del pratade i små grupper, någon läste i en tidning och ett gäng satt framför en dator och kollade på förra årets kröning av Göteborgs Lucia.

ANNONS

Till slut kom juryn in i rummet med en påse med sju rosor. En efter en ropades de sju personer som gått vidare till applåder: Hannah Gustafsson, Malin Molin, Matilda Johannesson, Eleonora Udin, Sofia Svärd, Anna Josefsson och Sarah Othbäck. Och glädjen hos de utvalda kandidaterna var stor.

- Det är svårt att fatta det, säger Sofia Svärd med ett skratt. Det kommer att bli hur kul som helst, men jag får ringa min chef.

Redan på måndagen ska de börja repa och i sju veckor framöver kommer luciakandidaterna att sjunga ihop nio timmar i veckan.

- Det blir verkligen en stor omställning, säger Hannah Gustafsson.

Det roligaste med det hela tycker alla sju är att få sjunga, åka runt och bo på hotell och att få en stark gemenskap i gruppen. En del i gruppen kände varandra sedan innan, men för många var det helt nya människor som de nu kommer att leva väldigt nära.

- Men det allra roligaste blir nog att få ha alla glada människor runt om oss, säger Sarah Othbäck.

ANNONS