Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Här är årets första göteborgare

Paret åkte in till sjukhuset redan i fredags, men den lille pojken dröjde sig kvar i magen. När nyårsraketerna började avfyras började det dock att hända saker.
– Det började smälla utanför fönstret medan jag krystade och jag undrade "vad det är som händer", skrattar mamma Elga.

När Elga Bandeira, 30, och Matheus Maciel, 33, åkte in till förlossningen på Östra sjukhuset i fredags pekade det mesta på att de skulle få sitt första barn under 2018. Den lilla bebisen visade sig dock inte vara redo för att komma ut och efter att paret skickades hem fick de istället åka tillbaka till förlossningen under söndagen.

När den lille pojken inte kom ut efter nära två dygns kämpade började de blivande föräldrarna tro att deras bebis skulle behövas förlösas med ett akut kejsarsnitt.

Funderar på namnet Gabriel

När nyårsraketerna började eka utanför fönsterrutorna på Östra sjukhuset hade det till slut ändå börjat att hända saker.

Utmattad av den långa förlossningen förstod mamma Elga till en början inte vad det handlade om.

– Jag undrade vad det var som hände när jag låg där och krystade, men 00.40 kom vår son ut, säger den trötta men lyckliga mamman när GP är i kontakt med henne på förmiddagen.

Vad Göteborgs första bebis 2019, som vid födseln vägde 3370 gram och var 50 centimeter lång, ska heta är ännu inte helt bestämt.

– Vi funderar på Gabriel, men vi har inte bestämt oss än, säger pappa Matheus.

De nyblivna föräldrarna berättar att de flyttade till Sverige och Göteborg från Brasilien 2016. Nu har det alltså blivit föräldrar till årets första göteborgare.

– Vi har inte funderat så mycket på det, men det känns så klart väldigt roligt och både mamma och den lille pojken mår bra, säger Matheus.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.