Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Häktingsbesked att vänta i gruppvåldtäktsfall

Åklagaren tar beslut under onsdagen om tre unga män skall häktas för gruppvåldtäkten i Göteborg i måndags. Flera kan vara gärningsmän än de tre som anhållits.

Åklagare Gustav Nyström kommer att ta ställning till om han skall göra en häktningsframställan under sena onsdagseftermiddagen. Vid 15-tiden pågick ännu polisens förhör med de inblandade – förutom offret de tre anhållna männen alla i 20-årsåldern.

- Jag avvaktar besked från polisen om de senaste förhören, innan jag tar beslutet om att häkta de misstänkta, säger Gustav Nyström.

Polisen har under förhören, som pågått sedan i måndags, haft svårigheter att få klarhet i vad som inträffat i en lägenhet någonstans i Göteborg – polis och åklagare vill av utredningstekniska skäl ännu inte berätta var den misstänkta våldtäkten skall ha ägt rum.

- Vi försöker bringa ljus i vad som hänt i lägenheten någon gång under måndagen, säger Peter Kron som är chef för länskriminalens grupp för grova brott.

- Egentligen befinner jag mig på samma fläck som på tisdagseftermiddagen. Jag vet inte mycket mer som jag kan berätta, säger han.

Det har framkommit uppgifter om att fler än de tre unga männen och kvinnan skall ha varit i lägenheten.

- Det har funnits fler i lägenheten och det kan finnas andra gärningsmän än de tre vi har anhållit, säger åklagare Gustav Nyström.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.