Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gymnasieelev knivhuggen utanför skola i Göteborg

En gymnasieelev på en skola i centrala Göteborg vårdas på sjukhus efter att ha blivit knivhuggen utanför skolans entré.
Enligt uppgifter till både skolledningen och polisen ska eleven ha blivit attackerad av flera personer.
– Vi försöker naturligtvis identifiera gärningsmän, säger Hans Jörgen Ostler på polisen.

Larmet om händelsen kom in till polisen klockan 14.58 på torsdagseftermiddagen. Den unge mannen hade då knivhuggits i ena låret.

Den knivhuggne mannen ska enligt presstalesmannen Hans Jörgen Ostler ha blött kraftigt när polisen anlände till platsen och patrullen hjälpte till att lägga tryckförband på hans skada innan han kördes i ambulans till sjukhus.

Attackerades utanför skolan

Enligt skolans rektor ska attacken ha skett precis utanför deras entré.

– Vi kan bekräfta att en av våra elever har blivit attackerad av okända gärningsmän utanför skolan och vi tillkallade polis och ambulans och eleven har fått hjälp och befinner sig på sjukhus, berättade rektorn någon timme efter händelsen.

Rektorn säger att han inte kan svara på hur många gärningsmän det ska ha rört sig om, mer än att det ska ha varit fler än en.

– Ja, enligt de uppgifter vi har fått i nuläget ska det vara det.

Vet ni något om bakgrunden till varför det har kan ha hänt?

–Nej, vi vet ingenting om bakgrunden till den här händelsen och varför det har skett.

Enligt rektorn pågick undervisningen på skolan när attacken ägde rum, och eleven som är skadad hade inte avslutat sin skoldag.

– Det var under skoltid, vi hade fortfarande elever på plats vid skolan. Det vi gjorde var att skicka hem eleverna för dagen. Imorgon kommer vi att ta emot eleverna som har närundervisning enligt plan och ha en förstärkt beredskap hos elevhälsan för att möta eventuell oro eller frågor som eleverna kan ha, säger rektorn.

Som rektorn har uppfattat det är gärningsmännen inte elever på skolan.

– Det finns inget som tyder på det, säger han.

Polisen har under eftermiddagen och kvällen arbetat med att samla in vittnesuppgifter och teknisk bevisning vid brottsplatsen.

Oklart motiv

Vid 20-tiden på torsdagskvällen berättade Hans-Jorgen Ostler att de uppgifter polisen fått in också talar för att flera gärningsmän ska ha deltagit i attacken.

– Enligt intala uppgifter har flera gärningsmännen sprungit från platsen. Vi har ett flertal vittnesuppgifter som kan beskriva delar av händelseförloppet, och nu fortsätter vi med att kartlägga händelseförloppet och samla in teknisk bevisning och naturligtvis även försöka identifiera gärningsmän, säger polisens presstalesman.

Har ni kunnat höra den skadade?

– Delvis.

Någon mer information än så om skadeläget än så uppger Ostler att han inte kan gå in på.

Samma sak gäller en eventuell motivbild.

– Jag har ingen information om bakgrunden till det här. Det är möjligt att utredarna vet mer, men det är uppgifter som i så fall berörs av förundersökningssekretess.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.