Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Entreprenören Karl-Rickard Nilsson, i stolen, berättar för Subeyr Sofa, Adam Persson Abidi och Farid Hajimirsadeghi.

Gymnasiedagarna har börjat

Om knappt fyra månader ska niorna ha gjort sina val. På tisdagen kunde de bolla sina tankar med uppfinnare, poliser och entreprenörer.

- Man blir inte entreprenör för att man vill bli rik. Snarare för att man är lite knäpp, säger entreprenören Karl-Rickard Nilsson.

I dag jobbar han med utveckling av konstgjorda blodkärl. Framför honom på en sittpuff i Svenska mässan sitter Farid Hajimirsadeghi, Adam Persson Abidi och Subeyr Sofa och lyssnar på vad det var som lockade till att bli entreprenör.

De tre kompisarna går på olika skolor - Franska, Gamlestadsskolan och Buråsskolan - men har träffats på Svenska mässan, där Gymnasiedagarna just nu pågår.

Under tre dagar visar hundratalet gymnasier i Göteborgsområdet upp sina utbildningar för niondeklassarna, som står inför det svåra valet.

- Det är bra att man kan komma hit och få en bild av vilka skolor och utbildningar som finns, säger Subeyr Sofa.

Karl-Rickard Nilsson är en av flera deltagare i det "levande biblioteket", där personer inom olika yrkesområden svara på elevernas frågor. I biblioteket finns bland annat en journalist, soldater, en polis, två uppfinnare och en entreprenör.

Gymnasiedagarna startade i morse klockan halv nio och pågår till torsdag kväll.

Senast den 1 februari ska årets niondeklassare ha gjort sitt första preliminära val till gymnasiet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.