Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Carl Sandin

Grunden Bois-Jocke om stödet: Jag är väldigt rörd

På påskafton blev Grunden Bois ordförande Joakim Andersson, känd som Grunden Bois-Jocke, rånad på sin mobiltelefon och moped. Nu sluter många upp och stöttar på olika vis – bland annat genom en särskild insamling.

Som GP berättade för ett par dagar sedan blev Grunden Bois välkände ordförande Joakim Andersson rånad under påskafton. Rånarna hotade honom med kniv eller en pistol och tvingade till sig både mobiltelefon och Joakims moped.

– Jag är fortfarande lite skärrad men det har börjat lugna ner sig. Särskilt nu när man ser hur alla goda hjälper till, säger Joakim Andersson.

Efter att rånet uppmärksammats i både traditionell och social media har många slutit upp och stöttat på olika vis. Bland annat har en vän till Joakim Andersson startat en insamling som förmodligen kommer gå till att betala självrisken efter rånet.

– Jag har spelat bowling på hög nivå och mött honom i många bowlingmatcher. Under åren har vi haft lite kontakt på Facebook och så hörde han av sig när detta hände.

– Det är helt fantastiskt, jag blev väldigt rörd. Han ska ha ett stort tack, säger Joakim Andersson.

Andra gången

Via ett företag kommer han också få hjälp med en ny mobiltelefon.

– Jag känner han som har företaget, han hörde av sig och sa att de ville hjälpa mig med en ny telefon.

Det är inte första gången Joakim Andersson råkar ut för något liknande. För två år sedan bröt sig någon in i hans mopedförråd och stal mopeden.

– Det var klart värre denna gången, denna gången blev jag ju fysiskt rånad. Men som min pappa sa, man får vara glad att de inte tvingade av mig Visakort och sådant.

LÄS MER: Grunden Bois prisades – av Zlatan

Hedervärt

Ett tag verkade det som om Joakim Andersson skulle få tillbaka sin moped efter rånet på påskafton. En kvinna hittade mopeden i ett dike och la ut en bild på den i en granngrupp på Facebook som Joakim är med i. När polisen kom till platsen strax därefter var mopeden dock borta.

Kvar fanns de ganska värdefulla låsen, som polisen körde hem till Joakim Anderssons föräldrar.

– Det ska de ha heder för, säger han.

Han är även tacksam över hur snabbt de anlände efter själva rånet, och återkommer hur bra han stöttats överlag efter det inträffade.

– Allmänheten ställer upp till hundra procent och det är väldigt skönt att veta. Men så borde alla göra även till vardags.

LÄS MER: Joakim i heta stolen - här får han svara på sina egna frågor

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.