Grovt vapenbrott och olaga hot i butik i Göteborg

En butik i Göteborg har utsatts för ett grovt olaga hot. En man ska ha riktat en pistol mot butiksinnehavaren, i vad som kan röra sig om ett rånförsök. Två män har gripits, misstänkta för flera brott.
– De har precis tagits in och ska förhöras, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

ANNONS
|

Vid 19.15-tiden larmades polisen till en servicebutik stadsdelen Johanneberg i Göteborg. Detta efter att butiksinnehavaren själv ringt och larmat.

En man ska strax dessförinnan ha kommit in i butiken, samtidigt som butiksinnehavaren befunnit sig i ett personalutrymme.

Mannen ska ha tagit upp ett pistolliknande föremål och, utan att säga något, riktat det mot butiksinnehavaren.

– Vi vet inte i nuläget om det rör sig om ett rånförsök, eller vad det är som hänt. Det är svårt att svara på, säger Stefan Gustafsson.

Vapnet avlossades aldrig. I stället ska tumult ha utbrutit, och den misstänkte gärningsmannen tog sig ut från butiken och lämnade platsen till fots.

ANNONS

Enligt polisen ska vittnen till händelsen ha noterat detta, och följt efter den misstänkte gärningsmannen.

Flera polispatruller sökte därefter i närområdet. Två män som sprungit i riktning mot Näckrosdammen kunde då gripas.

– Nu ska de här personerna höras om omständigheterna kring situationen på plats. Även personen som blivit hotad ska förhöras om det som hänt, säger Stefan Gustafsson.

Polisen har nu inlett en förundersökning med rubriceringen grovt olaga hot och grovt vapenbrott. Man har i nuläget inte kunnat klargöra om det rör sig om ett rånförsök.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS