Grovt rån vid Linnéplatsen

Åtta maskerade personer ska ha rånat och knivhotat en ung man i närheten av Linnéplatsen i centrala Göteborg under lördagskvällen. Offret, en man i 20-årsåldern, ska bland annat ha blivit bestulen på sin telefon, jacka och plånbok.

ANNONS
|

Runt klockan 21 på ördagskvällen inträffade ett rån i höjd med Linnéplatsen, då en man i 20-årsåldern skulle möta upp en person för att sälja en tröja.

– När de träffas vid Linnéplatsen vill inte köparen prova tröjan där och då, utan tycker att de ska gå undan en bit, varför de går upp mot Naturhistoriska. Men där uppe har köparen sina kompisar och där sker då det här misstänka rånet och misshandeln, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Enligt polisen var det åtta maskerade personer som utförde rånet.

Offret ska ha haft två kompisar med sig varav den ena blev misshandlad och den andra lyckades springa från platsen.

ANNONS

Gärningspersonerna ska ha varit i 16-17-årsåldern, enligt polisen.

Händelsen rubriceras som grovt rån och misshandel.

På söndagsmorgonen uppger polisen att ingen är gripen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS