Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst. Bild: Anders Ylander
Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst. Bild: Anders Ylander

Grovt rån i villa på Hisingen

En större polisinsats sattes in på måndagsförmiddagen efter att en gärningsman gått in i en villa i Hjuvik och rånat en person. Polisen har gripit en person misstänkt för grovt rån och skadegörelse.

Omständigheterna kring det grova rånet som polisen larmades om på måndagsmorgonen lite före klockan nio. Det handlade om ett larm om villainbrott.

– Vi fick rapporter om att gärningsmannen lämnade platsen med en kniv, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region väst.

Den ursprungliga rubriceringen var villainbrott. Polisen satte in en större insats i form av hundpatrull och använde även helikopter för att spana efter gärningspersonen.

Enligt uppgift till GP ska man även ha spärrat av väg 155 under insatsen. Insatsen ledde till att en person greps. Vid gripandet löd misstanken i stället grovt rån och skadegörelse.

– Jag kan inte se de närmare omständigheter i händelsen nu, men vi avslutade insatsen vid 13.50, säger Ulla Brehm.

Ett rån, till skillnad från en stöld, innebär att en person har använt våld eller hot för att tillgripa egendom. En person som fälls för grovt rån får ett fängelsestraff på lägst fyra år och högst tio år.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.