Maskerade tjuvar slog till mot guldbutik i Linné – stor polisinsats

Flera maskerade gärningsmän gjorde inbrott i en guldbutik vid Linné under söndagsmorgonen. Vittnen såg gärningsmännen forcera sig in i butiken med hjälp av en teleskoplastare, stjäla föremål och sedan fly i bil från platsen. Polisen är på plats med flera enheter och letar efter gärningsmännen.

ANNONS
|

Det var vid 06.57 flera larm om inbrott i en guldbutik nära Järntorget kom in. Enligt polisen ska flera vittnen ha sett två eller tre maskerade gärningsmän forcera sig in i butiken och stjäla föremål, varpå de flydde i bil från platsen.

– Gärningsmännen har använt sig av en kran vid inbrottet, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Det var en stor teleskoplastare, en typ av anläggningsmaskin, som gärningsmännen använt för att forcera entrén genom att köra in den i butikens skyltfönster. De har enligt uppgift lämnat brottsplatsen i en bil i riktning mot Järntorget.

– Vi är på plats med enheter och är även ute och letar efter gärningsmännen. Det kommer även göras en teknisk undersökning på platsen, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

ANNONS

Polisen vet inte ännu vad som stulits från butiken.

– Ingen är misstänkt eller gripen för händelsen, och brottsrubriceringen är i nuläget grov stöld, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst.

Polisen stoppade under förmiddagen all trafik mellan Järntorget och Prinsgatan, vilket påverkade spårvagnstrafiken på linje 6 och 1. Vid 11-tiden meddelade Västtrafik att linjerna kör åter.

Vid 12-tiden meddelade polisen att teknikerna var färdiga med den första undersökningen på platsen, men att polisen kommer fortsätta med utredningen. Teleksoplastaren som lämnades på platsen har bogserats bort.

Vet du mer? Såg du händelsen? Tipsa GP på tipsa@gp.se.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS