Glöm inte grisarna! uppmanade djurrättsaktivisterna i Brunnsparken.
Glöm inte grisarna! uppmanade djurrättsaktivisterna i Brunnsparken.

Grisvänner demonstrerade

ANNONS
|

Smygfilmade berättelser om grisarnas otrevliga liv på några svenska gårdar väckte stor uppståndelse lagom till julskinka och julbord förra året.

- Nu vill vi fortsätta kampen. Sanningen är ännu värre, säger djurrättsaktivisten Lena Lindström, som sett alla grisfilmerna på totalt 40 timmar.

Hennes vänner turades om att hålla en död griskulting i sina utsträckta händer, vid lördagens demonstration i Brunnsparken. Enligt plakaten bakom dödas tre miljoner grisar varje år i Sverige, och dessutom importeras en stor andel.

Djurrättsaktivisterna lyckades väcka uppmärksamhet i julas, men blir nu anklagade för att inte ställa upp och vittna i rättegångar mot utpekade bönder.

ANNONS

- Vi har fått mycket positiv respons och nått ut med budskapet till många vanliga svenska medborgare. Syftet var inte att peka ut enskilda gårdar som måste betala höga skadestånd, säger Rickard Klinsmeister.

- Många djur far illa. Men grisar tillhör dem som har det allra värst, tillägger Lena Lindström, som studerar etologi, biologi med inriktning på djurs beteende, vid universitetet.

ANNONS