Gratisalternativ till Slottskogsfestande

ANNONS
|

- Jag hoppas att många ungdomar ska komma dit och ha kul och undvika bråk, säger Christoffer Sundén, 17 år och medlem i ungdomsfullmäktige.

Det blir bland annat fotbollsturnering, öppen scen, dj:s och andra aktiviteter berättar Christoffer Sundén som gick ut 9:an förra året. Platsen för festen är vid Björngårdsvillan och aktiviteterna hålls både på dagen och under kvällen.

Skolavslutningen är avstamp för sommarlovet och en dag då många dricker. På flera håll anordnar skolorna egna alkoholfria avslutningsfester för att undvika stök och fylla.

Kålltorpsskolan har avslutning tillsammans med Torpaskolan på hemlig plats för att undvika objudna gäster och för att elever inte ska gömma undan alkohol i förväg. Men också för att det är roligt med överraskningsfest.

ANNONS

- Under de senaste åren har det fungerat bra och problemen med fylla har uteblivit. Skolan samarbetar med polisen och socialtjänsten som brukar ha fältarbetare ute till klockan tre, säger skolvärden Nicklas Tränk.

Eleverna är tillbaka vid halvett på skolan och tanken är att föräldrarna ska hämta dem där.

Men på många håll blir det ändå bråk och fylla. Därför valde ungdomsfullmäktige att satsa en stor del av sin budget, 50 000 kronor, på att vara med och skapa ett alternativ i Slottsskogen. Bakom Outro står en privat arrangör i samarbete med ungdomsfullmäktige. Ungdomarna själva arrangerar men vuxna kommer att finnas på plats.

Förhoppningen är att samverka med nattvandrare, polis och kommun och att Outro ska bli ett återkommande evenemang.

ANNONS