Lördagen den 5 november hoppas man få till världens längsta spökparad i centrala Göteborg, med hjälp av frivilliga spöken. Paraden startar klockan 14 på Kungstorget och avslutas på Esperantoplatsen. Pressbild.
Lördagen den 5 november hoppas man få till världens längsta spökparad i centrala Göteborg, med hjälp av frivilliga spöken. Paraden startar klockan 14 på Kungstorget och avslutas på Esperantoplatsen. Pressbild. Bild: Peter Kvarnström/Göteborg&Co

Gratisaktiviteter på höstlovet i Göteborg

Under vecka 44 är det höstlov i Göteborg och runt om i stan finns det mycket att göra i år. Vad sägs om att gå i en spökparad, lära sig skriva skräckfilmsmanus, eller simma som en sjöjungfru? GP listar 15 aktiviteter som är gratis under lovet.

ANNONS
|

Inget att göra på höstlovet? Inga problem, det finns en rad aktiviteter att sysselsätta sig med. Till exempel kan man leta efter Pokémons, simma som en sjöjungfru, delta i förhoppningsvis världens längsta spökparad eller måla en tygkasse och skriva skräckfilmsmanus. Det är bara några av aktiviteterna för barn och unga på höstlovet.

Här listar GP några av aktiviteterna.

Höstlovsaktiviteter
Bild: Malin Wallin

Majornas bibliotek

Dekorera och måla en egen tygkasse den 2 november mellan klockan 10.30 och 13. Passar barn från sex år. När tygkassen är färdigmålad får den följa med hem. Aktiviteten är gratis.
Höstlovsaktiviteter
Bild: Elina Nilsson

Långströmsparken i Biskopsgården

Bygglekplatsen i Biskopsgården är öppen måndag-fredag mellan klockan 13 och 17, under höstlovet.
Här kan man låna verktyg och skapa fina saker att ta med hem. På plats finns personal som kan ge tips och hjälpa till med tillverkningen.
Aktiviteterna är gratis.

Den 2 november mellan klockan 17 och 18.30 visar de film på utomhusscenen. Filmen är från 7 år och de bjuder på saft och popcorn. Ta med varma kläder då det är utomhus. Filmen är gratis.
Höstlovsaktiviteter
Bild: Nygaard

Axelhusets Fritidsverksamhet, Högsbo

Hittar du några läskiga motiv utomhus i Högsbo på lovet, då kan du ta bilder på dem och mejla dem till axelhuset.fritid@socialsydvast.goteborg.se.

Sen skriver de ut bilderna och sätter upp dem i deras entréhall. Av alla som bidragit drar de vinnare som vinner fina priser.
Aktiviteten pågår måndag till fredag under höstlovet.
Arkivbild.
Höstlovsaktiviteter
Bild: Peter Kvarnström

Vallgraven

Paddan-båten blir Spökbåten vid tre tillfällen under lovet. Den 1, 3 och 5 november klockan 12.00, kommer en spöklik båt glida längs med kanalen med flera korta stopp. Turen startar vid Kungsportsplatsen.

Den 5 november klockan 14 startar även spökparaden på Kungstorget. Målet är att så många utklädda spöken som möjligt ska bilda världens längsta spökparad och ta sig in i Guinness World Records. Paraden går sen vidare till Kungsgatan, Kungshöjd och slutar vid Esperantoplatsen.
Höstlovsaktiviteter
Bild: Björn Lindgren/TT

Frölundabadet

Den 31 oktober mellan klockan 16 och 16.45 eller klockan 17 och 17.45 kan man testa simma som en sjöjungfru.
Fenor finns att låna på plats och en instruktör som visar olika sätt att simma och dyka på.
Det är krav på att man kan simma 200 meter. Antalet platser är begränsat, så föranmälan krävs antingen på plats i badkassan på Frölundabadet eller via
telefon 031-368 22 83.
Entré och bad under kurstiden är gratis för deltagarna. Arkivbild.
Höstlovsaktiviteter
Bild: Evan Agostini

Positivparken, Positivgatan 7

Under lovet kan man gå på Pokémonjakt i parken, utan mobil. Ta med karta, penna, boll och index och leta rätt på nio gömda Pokémons i parken.
Leta kan man göra i grupp eller ensam, och rundan tar cirka 30 minuter att göra.

Aktiviteten pågår måndag till fredag mellan klockan 11 och 16.
Arkivbild.
Höstlovsaktiviteter
Bild: Freddy Wallin

Blå stället, Angered

Skapa egen animerad film kan man få göra den 1 november med hjälp av Freddy Wallin som är animatör och illustratör.
Man kommer använda Cut-out-teknik, Ipads och speciella ljusboxar i arbetet.

Aktiviteten är gratis och det kommer att vara två olika pass.
Första passet är mellan klockan 11 och 12.30, andra passet är mellan klockan 12.30 och 14. Det finns plats för 30 personer varje gång.

Är för de mellan 10-19 år.
Höstlovsaktiviteter
Bild: Dan Hansson / SvD / TT

Stadsbiblioteket på Götaplatsen

Den 31 oktober mellan klockan 15 och 17 är det Halloweenparty för personer 13 till 25 år. Då kan man till exempel prata skräckböcker, lyssna på läskiga böcker och halloweenpyssla. Är man över 16 år finns rysliga tv-spel att spela. Det finns även möjlighet att låna smink för att kanske göra en halloweensminkning. Alla som dyker upp får med sig en skräckbok att läsa.

De som är mellan 8 och 12 år kan få lära sig skriva skräckfilmsmanus den 1 november. En filmregissör kommer att finnas på plats för att ge tips och råd under workshopen.
Mellan klockan 12.30 och 14.30, är det för 8-9 år.
Mellan klockan 15 och 17, är det för 10-12 år.

Antalet platser är begränsade, så föranmälan krävs på barn.stadsbiblioteket@kultur.goteborg.se. Skriv då även tid och ålder.

Aktiviteterna är gratis.
Arkivbild.
Höstlovsaktiviteter
Bild: Matt Rourke

Göteborgs naturhistoriska museum

Den 3 november klockan 17 släcker naturhistoriska ner museet och det behövs en ficklampa för att se alla djuren och miljöerna i mörkret.

Klär man ut sig i en halloweenutstyrsel blir det extra spännande. Ta med egen ficklampa.

Mellan måndag och fredag under lovet får de som vill undersöka småkryp under lupp. Det pågår mellan klockan 12 och 14. Aktiviteterna är gratis.
Arkivbild.
Höstlovsaktiviteter
Bild: Steve Wiklund

Kärra bibliotek, Kärra Centrum 21

Vill du bli trollkarl eller en ny Harry Potter, kan det kan vara bra att ha en trollstav. Den 1 november mellan klockan 12 och 14, kan man då gå på trollstavs-workshop på Kärra bibliotek.
Där kommer det finnas allt möjligt för att kunna göra en fin trollstav, som papper, färg, lim, band, tråd. Hittar man något användbart utomhus, som till exempel stenar och kvistar kan man använda det med.
Aktiviteten är främst för barn i mellanstadiet, men yngre är välkomna tillsammans med en vårdnadshavare.

Aktiviteten är gratis.
Höstlovsaktiviteter
Bild: Jessica Bentsen

Röda Sten konsthall, Röda sten 1

Är du mellan 13 och 19 år, och sugen testa på konstnärslivet? Då öppnar Röda Sten en skulpturfabrik mellan den 1-3 november. Då finns det möjlighet att testa olika material som lera, alginat och gips och olika skulpturtekniker.

Inga förkunskaper krävs, men man måste anmäla sig i receptionen.
Det finns plats för max 12 deltagare och aktiviteten är gratis.
Arkivbild.
Höstlovsaktiviteter
Bild: Tomas Oneborg / SvD / TT

Tredje Långgatan 16, ingång F till Danssal. Och Härlanda Tjärnskolans Black box.

Vill man testa att dansa streetdance är det möjligt den 31 oktober i kulturskolan centrums lokaler på Tredje Långgatan 16. Gäller främst de som ännu inte går en kurs på Kulturskolan.
Det kommer att vara en del övningar och lekar med med halloweentema.

Mellan klockan 13 och 14, är barn mellan 9 och 11 år välkomna. De som är 12 till 14 år är välkomna mellan klockan 14.15 och 15.15.

Antalet platser är begränsat, så först till kvar gäller.
Arkivbild.

Härlanda Tjärnskolan

Den 1 november mellan klockan 13.30 och 14.30 kan de mellan 9 och 12 år testa på improvisationsdans.
Är man mellan 12 och 19 år är det modern/nutida dans som gäller mellan klockan 15 och 16. Vill man vara med anmäler man sig till moa.sahlin@grundskola.goteborg.se.

Båda aktiviteterna är gratis och arrangeras av kulturskolan centrum.

Arkivbild.
Höstlovsaktiviteter
Bild: Roger Lärk

Korpralsgatan 5D, Gamlestaden

Barn och unga från fem år kan testa på taekwondo hos Hallasan Taekwondo IF – måndag till fredag på lovet mellan klockan 16 och 21.
Träning innehåller uppvärmning, stretching, blockeringar och sparkar på rolig sätt.

Ingen föranmälan krävs och träningen är gratis.
Arkivbild.
Höstlovsaktiviteter
Bild: STEFAN BENNHAGE

Burgårdsparken 1

Göteborgsstad Actionpark lånar ut skateboards och skydd gratis, måndag till fredag på höstlovet. Verksamheten kommer hållas öppen mellan klockan 09 och 16.
Arkivbild.
Höstlovsaktiviteter
Bild: Anthony Souffle

Långeberga ridklubb, Långebergs Bygata 3

Är du mellan 7 och 12 år och gillar hästar finns det möjlighet att hänga med hästar på Långeberga ridklubb under lovet. Man kan välja på måndag eller onsdag, klockan 10 -11.30.

På måndagen inleds lovet med halloweengnäggis där de som vill får klä ut sig. Under besöket får man mocka, pyssla, fixa mat och sköta om hästen.
Aktiviteten är gratis men man måste anmäla sig via deras hemsida.
Arkivbild.

LÄS MER:Här är Göteborgsområdets bästa lekplatser

LÄS MER:Pysselexpertens bästa aktiviteter för barn

LÄS MER:Här kan både barn och vuxna äta på restaurang

LÄS MER:Här finns det grillplatser i Göteborgsområdet

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS