Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Grannarna chockade efter morden i Gårdsten

Grannarna till den kvinna och de tre yngre barnen som hittades döda i en lägenhet i Gårdsten har samlats utanför lägenhetshuset. Någon gråter, många håller om varandra och alla är chockade.

På parkeringsplatsen utanför lägenheten i Gårdsten som brann under torsdagskvällen har personer samlats utanför avspärrningarna. En kvinna och ett barn hittades döda i lägenheten. Ytterligare två barn som fanns i lägenheten fördes till sjukhus där de sedan avled.

På parkeringen vid en bil står en man och gråter.

– Jag är chockad. Jag fick reda på att det brunnit för en timme sedan, jag bor i samma hus och känner personerna som bor där, säger mannen som vill vara anonym.

En liten bit bort står Mona Lundkvist, som bor på samma gård till lägenheten som brann.

– Vi såg att det kom rök från lägenhetens vid nio i morse, och så kom brandbilar och massa utryckningsbilar. Vi hoppades att ingen var hemma. Sedan fick vi reda på vilka det var som dött. Jag kände dem, vi hejade alltid på varandra och grillade på gården. Jag är chockad, de var jättegoa. Det går inte att förstå, säger hon. 

Några lämnar avspärrningarna med armarna runt varandra. De byter dystra men varma hälsningar till andra boenden på gården som också samlats utanför det avspärrade trevåningshuset.

På parkeringen står Burim Krasniqi med sin cykel. Han bor på andra sidan vägen från lägenheten som brann och cyklade till platsen när han hörde sirener.

– Jag blev chockad för det brann ju här i området nyss. När jag kom hit var det massor av poliser, brandbilar och ambulanser. Jag såg en person lastas in på en bår i en ambulans. Det kändes hemskt, så tragiskt, säger Burim Krasniqi.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.