Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/16

Grannar i chock efter explosionen

Efter morgonens dödliga explosion, där en åttaårig pojke dog av sina skador, är de boende i Biskopsgården oroliga och chockade över vad som hänt i området. Flera uttrycker också en oro att detta är starten på ett nytt gängkrig.

Stämningen är lugn med nedstämd i Biskopsgården efter morgonens dödliga explosion, där en åttaårig pojke dog av sina skador. 

Ett ungt par som bor i området var under morgonen chockade över vad som hänt.
– Min fru vaknade av smällen, men jag och barnen märkte den inte. Nu på morgonen fick vi reda på att en person är död. Det är så fruktansvärt sorgligt. Man känner sig orolig, säger pappan, när han är på väg att köra sina barn till skolan.

LÄS OCKSÅ: Familj attackerades med handgranat - pojke dog

Flera personer som GP pratat med känner sig oroliga över det som hänt i Biskopsgården och uttrycker en stor uppgivenhet och sorg över vad som händer i området. Många uttrycker också en oro över att detta är starten på ett nytt gängkrig i Biskopsgården. 

"Det är avskyvärt"

– Det är sorgligt mannen, det är sorgligt. Det är det enda jag kan säga, säger en pappa när han är på väg att lämna sina barn på en förskola i området.

– Jag vet vilka som bor där, det är hemskt det som hänt, säger en annan man när han går förbi polisens avspärrningar.

Även polisen beskriver händelsen som avskyvärd.
– Man saknar ord. Det är avskyvärt att en liten pojke, åtta år, omkommer av vad vi misstänker kan vara ett mord. Vi håller på att utreda vad som hänt i den här lägenheten, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst på plats på Friskväderstorget.  

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.